(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Fašistická lůzo, budete se zodpovídat, napsala slovenská policie na Facebook

  • 157
Sociální sítě se občas hemží všelijakými slogany nebo citáty a existují zde skupiny lidí vyznávající cokoliv. Pokud však jde o státní instituce, většina lidí by očekávala suchý a především informační obsah. Správce oficiálního účtu slovenské policie na Facebooku však ve čtvrtek odpoledne zřejmě v záchvatu emocí poněkud přestřelil.

Elitní jednotka slovenské policie NAKA zahájila ve čtvrtek ráno v západním a středním Slovensku operaci namířenou proti extremistům. Podle uvedené zprávy provedla sedm domovních prohlídek a dvanáct prohlídek jiných objektů. Byly součástí vyšetřování a dokumentování trestných činů týkajících se extremismu, konkrétně výroby a šíření extremistických materiálů.

V reakci na to se zřejmě na Facebooku začali bouřit ostatní extremisté a začali na sociální síť psát vzkazy dehonestující slovenskou policii a měly padat i výhrůžky. S takovou odpovědí, která se pak na oficiálním účtu slovenské policie objevila, však určitě nepočítali.  

„Při zprávě o zásahu jednotky NAKA se objevilo mnoho zpráv od fašistické lůzy, která nedokáže žít s tím, že v naší zemi funguje tým odborníků, kteří bojují a budou bojovat proti extrémistickým názorům. Taková skupina lidí nepatří na náš Facebook, a každý její člen dostane ban,“ píše se v příspěvku s titulkem - Fašistická lůza nepatří na náš Facebook.

„V diskusích se objevili i hrdinové, kteří otevřeně vyhrožovali policistům a jejich rodinám. Vše máme zaznamenané a budeme se tím zabývat. Myslet si, že se někdo schová za anonymní nick, je stejně naivní jako to, že se může jen tak vyhrožovat komukoliv,“ píše se dále v příspěvku. „Ty pohledy, až půjde do tuhého a budou muset vysvětlovat, jak to vlastně mysleli, budou stát za to,“ končí příspěvek.

Při policejní akci bylo zadrženo šest obviněných osob. Podle zpravodajského portálu tvnoviny.sk je mezi zatčenými šéf radikálního občanského sdružení Slovenská pospolitost Jakub Šrabák. Problémy měl s policií už v červnu před dvěma roky, když byl zadržen při protestech extremistů v Bratislavě.

Do uvedeného občanského hnutí se transformovala ultranacionalistická strana Slovenská pospolitost - Národní strana poté, co ji soud v roce 2006 rozpustil.

Podle tvnoviny.sk policejní zdroje televizi Markíza potvrdily, že zatčen byl rovněž Michal B., který kandidoval do slovenského parlamentu i do zastupitelstva žilinského samosprávného kraje za krajně pravicovou stranu Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS). I tato strana je pokračovatelkou zakázané Slovenské pospolitosti - Národní strany.

Třetím ze šesti zajištěných lidí by měl být zpěvák Jaroslav P. známý pod přezdívkou Reborn.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video