Diskuze

Slovensko má další případ BSE

Slovensko má během dvou měsíců potvrzený už čtvrtý případ nemoci BSE. Poslední onemocnění, které se objevilo ve středoslovenské obci Handlová, potvrdil Neuroimunologický ústav Slovenské akademie věd. "S výskytem jsou spojená mimořádná veterinární opatření, kromě jiného také čtvrteční likvidace 12 kusů hovězího dobytka," řekla mluvčí ministerstva zemědělství Anna Majkútová. První případ nemoci šílených krav zaznamenali naši sousedé na konci září.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Remek

1. 10. 2001 14:03
Mikrovlnná trouba - 100 % jistota ?
Pokud je známo, tak BSE likviduje vysoká teplota přes 130 stupňů Celsia, která na maso působí delší čas. Jak je to ale při zpracování hovězího masa v mikrovlnné troubě. Je princip působení mikrovln takový, že by dokázal zlikvidovat zdroj nákazy v mase při běžné kuchyňské přípravě ? Podle mého názoru totiž mikrovlnné záření prostupuje masem okamžitě a okamžitě také likviduje vše živé. Ví někdo o této problematice více ?
0 0
možnosti

Martin

29. 9. 2001 18:21
stejny postup???
" Česká republika po potvrzení výskytu BSE na Slovensku bude postupovat obdobně jako země EU i Slovensko vůči Česku, když se zde BSE objevila. Česká Státní veterinární správa bude podle svého mluvčího Josefa Dubna požadovat při dovozu potvrzení, že maso je z vyšetřených kusů " Ale pokud me pamet neklame, tak pri objeveni BSE u nas Slovensko zakazalo jakykoliv dovoz masa z CR. Tazke jaky stejny postup??
0 0
možnosti

arab

27. 9. 2001 18:13
slovaci sou holt vzdycky pozadu..!
0 0
možnosti

D-key.com

1. 10. 2001 15:35
Re: slovaci sou holt vzdycky pozadu..!
To není pravda!A co Mečiar????Jenže se to tutlalo,ale teď se opravdu provalilo,že BSE napadá prvně voly.
0 0
možnosti