Slovenští policisté ve středu krátce po poledni zasahovali proti muži, který se v centru metropole, pohyboval s nožem v ruce. (8. července 2020) | foto: Policie SR

U ambasády v Bratislavě běhal muž s nožem, policie ho zpacifikovala

  • 24
Slovenští policisté ve středu krátce po poledni zasahovali proti muži, který se v centru metropole pohyboval u španělské ambasády s nožem v ruce. Policie neznámého muže, jež nereagoval na výzvy, zajistila a následně zadržela. Celý incident natočil na video náhodný přihlížející.

„Přijali jsme oznámení o muži, který se pohyboval s nožem v ruce v blízkosti španělské ambasády na Prepoštské ulici, ve středu krátce po poledni,“ informovala slovenská policie na Facebooku.

Na místo neprodleně vyrazily policejní hlídky, které pohyb ozbrojeného třiačtyřicetiletého muže na veřejnosti potvrdily.

„Policisté začali s mužem vyjednávat a zároveň ho vyzývali, aby odložil zbraň,“ doplnila policie na sociální síti. 

Muž ovšem na výzvy nereagoval, a proto byla do centra Starého města vyslaná zásahová jednotka. Hlídky okolí incidentu uzavřely a zásahová jednotka následně neznámého muže zajistila. „Celý incident se obešel bez zranění,“ doplnila slovenská policie.

V blízkosti muže ležely dvě sportovní tašky s neznámým obsahem. „Na místě jsme provedli pyrotechnickou prohlídka dvou tašek, které se nacházely v jeho bezprostřední blízkosti,“ doplnila policie.

Po prohlídce nebyl obsah tašek označen za nebezpečný. Okolnosti případu budou nyní předmětem dalšího vyšetřování.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video