Volební štáb prezidentského kandidáta Ivana Korčoka (23. března 2024)

Volební štáb prezidentského kandidáta Ivana Korčoka (23. března 2024) | foto: ČTK

Hackeři shodili Korčokův web, vznikla falešná kopie. Politik viní Pellegriniho

  • 214
Kampaň před finále prezidentských voleb na Slovensku se dostává do horké fáze. Na Ivana Korčoka vznikl falešný web, který se snažil svými texty odradit voliče. Kandidát už podle serveru Aktuality.sk podal trestní oznámení, za viníky označil lidi, kteří dělají kampaň protikandidátovi Peteru Pellegrinimu. V noci na sobotu se stal obětí hackerského útoku i oficiální web Korčoka.

„Přátelé, včera odpoledne jsme obdrželi informaci, že ‚někdo‘ založil falešnou stránku s mým jménem, kde byly vymyšleny citáty a další lži o mé osobě. Dokonce si zaplatili reklamu, aby se při vyhledávání mého jména tato stránka objevila jako první,“ řekl prezidentský kandidát Ivan Korčok ve videu na Facebooku.

Podle serveru Aktuality.sk byly texty na falešné stránce laděny proti Korčokovi a obsahovaly i chyby ve skloňování. Oficiální web Ivana Korčoka v noci na sobotu čelil hackerským útokům a nyní je nedostupný.

Kandidát na slovenského prezidenta obvinil z vytvoření falešných stránek a hackerského útoku tým, který tvoří kampaň jeho protikandidáta Petera Pellegriniho. „Před druhým kolem nemusí být člověk úplný Sherlock, aby věděl, odkud vítr fouká,“ řekl Korčok na Facebooku.

„Pane Pellegrini, rozumím, že asi věci nejdou úplně podle plánu, ale nějaké hranice bychom přeci jen mohli respektovat,“ dodal Korčok ve videu. Podle informací serveru Aktuality.sk Korčok podal trestní oznámení.

Prezidentské volby na Slovensku se konají příští týden a do druhého kola se probojoval vládní kandidát Peter Pellegrini a vítěz prvního kola Ivan Korčok. Podle odborníků se očekává velmi těsný výsledek.

Koho byste chtěli za nového slovenského prezidenta?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 sobota 6. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

24. března 2024


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video