Podle policie zločin připomínal scény z Mlčení jehňátek.  Ilustrační foto

Podle policie zločin připomínal scény z Mlčení jehňátek. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Slovák brutálně okusoval britského důchodce

  • 188
Britská policie zatkla mladého slovenského muže, kterého obvinila z brutálního útoku proti pětasedmdesátiletému důchodci. Podle ní Slovák snědl muži palec a ukousl mu kusy masa z obličeje a těla. Napadený je v nemocnici.

Policie řekla britským novinářům, že scéna zločinu připomínala obrazy z natáčení filmu Mlčení jehňátek, kde sir Anthony Hopkins hraje kanibalského vraha.

Zločin se stal ve vesnici Lyonshall poblíž Herefordu, v domě Douga a Valerie Morganových. Když se už pozdě večer oba chystali do postele, slyšeli, jak se někdo dobývá do přízemí, kde kvůli vedru nechali otevřené okno.

Morgan se šel podívat, co se děje a útočník ho podle líčení jeho ženy okamžitě napadl. Podle policie ho pak začal kousat, rvát z něj kusy masa a snědl jeho palec.

Když na místo činu dorazila policie, musela útočníka zneškodnit plynem CS a násilím ho stáhnout z těla oběti, která mezitím omdlela. Při zásahu byl pokousán i jeden policista.

"Na stěnách byla krev a ten člověk se smál jako maniak," řekl jeden policista na tiskové konferenci. Policie ho zatkla a obvinila z pokusu o vraždu. Jeho oběť je v nemocnici.

"Netušíme, proč si útočník vybral právě tento dům, ale v tomto případě jde o duševní zdraví," řekl jeden z policistů britskému tisku.

11. července - Soud v britském Worcestru rozhodl o tom, že líčení se slovenským kanibalem Jánem Ometakem začne 25. září. Britské úřady uvalily na kauzu informační embargo.

Soudce si vyžádal vypracování zprávy o psychickém stavu obžalovaného, který před napadnutím důchodce vykřikoval, že je svědek Jehovův, napsaly internetové stránky slovenského deníku Nový Čas.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video