Foto

Pane Suzuki, šak sme lide, nejsme žádné stroje!

Foto

Kdo viděl film Bullet Train (2022), ten ví, jak to mohlo celé dopadnout

MG

M52i18r93e82k 85G28a82j70e92r

18. 4. 2024 13:32

Dnes tedy zaostáváme 60 let. Za 20 let budeme zaostávat 80 let.

MU

Sedmnácti minutové nedodržení grafikonu pro Japonce neomluvitelné, pro České dráhy nevídaná přesnost.

Foto

Často s Marcelu spominame na zlaty Frydek Mistek, kde hodina sem, hodina tam a nic se neděje. Dráha nevrací nikomu nic, ale lidé se vrací domů. Nikdo není nervózní, šak zítra je taky den.

TT

V tradičních japonských domech (těch s papírovými stěnami, kdyby to někomu nebylo jasné) platí, že had žijící pod domem (který stojí na dřevěných sloupcích) přináší štěstí. A on štěstí skutečně přináší, protože chrání obyvatele před hlodavci. Dala by se v tom hledat příčina hrubého porušení dopravních podmínek.

Často se o tom nemluví, ale i Čína ve velkém používá rychlodráhy. Nevím, jak jsou na tom s dochvilností, ale 300km/h je pro ně už také běžná rychlost.

MZ

Když sem poprve přijel o tři hodiny později, lebo Marcele zvlhly pražce a kuřata se nemohly dogrilovat, šéf vlakového dispečinku pan Yoko Suzuki mi vynadal do bezvědomi. Když jsem ho probral k životu, řekl jsem mu: Kurňa, pane Suzuki, však sme lide, nejsme stroje! Často s Marcelou vzpominame na zlaty Frýdek-Místek, kde hodina sem hodina tam a nic se neděje!

Foto

Tak presne to jsem si vybavil....V Japonsku ma vlak 2min. zpozdeni a lidem se vraci penize, u nas vlak neprijede vubec a lide jdou domu...

Foto

P53e87t84r 33Č48i22h94á13k

18. 4. 2024 11:17

17 minut no to je strašné. To by se v ČR stát nemohlo ani poslední lokálce z Horní - Dolní.

MV

Vlaky v ČR nemáme tak přesné jako v Japonsku, ale zato ceny nemovitostí máme 2-3 vyšší.

PJ

Je vidět, že o Japonsku toho moc nevíš. Kdyby ty nemovitosti viděl, tak si ty chvalozpěvy odpustíš. Já jsem spokojen v ČR.