Návštěva Bidenových u bývalého prezidenta Jimmyho Cartera a jeho ženy. (5....

Návštěva Bidenových u bývalého prezidenta Jimmyho Cartera a jeho ženy. (5. května 2021) | foto: THE CARTER CENTER

Co dokáže kompozice. Chyba fotografa udělala z Bidenových obry

  • 128
Ve čtvrtek se americký prezident Joe Biden a první dáma Jill Bidenová v Georgii setkali s bývalým prezidentem Jimmym Carterem a jeho ženou Rosalynn. Z tohoto setkání vznikla úsměvná fotografie, kde manželé Bidenovi vypadají oproti Certerovým jako obři.

Kromě setkání s voliči, kde hovořil o svých plánech na rozvoj americké infrastruktury a tvorbu pracovních míst v Georgii, se prezident Biden setkal i s bývalým prezidentem Jimmym Carterem a jeho ženou.

Společně se setkali v jejich domě ve městě Plains. Právě tam proběhlo i tradiční fotografování. Ovšem fotograf sáhl nešťastně po špatném objektivu. Výsledkem je zkreslení, kde manželé Bidenovi vypadají o několik desítek centimetrů vyšší než Careterovi, kteří při fotografování seděli v křeslech.

Reálně však mezi nimi moc velký výškový rozdíl není. Prezident Biden měří pouze o pět centimetrů více než bývalá hlava státu Jimmy Carter. Současná první dáma potom o pouhé tři centimetry více než Rosalynn Carterová.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video