Diskuze

Saúdové vyhostili kanadského velvyslance, vyzýval k propuštění aktivistů

Saúdská Arábie v pondělí oznámila, že se kvůli vměšování do vnitřních záležitostí rozhodla vyhostit kanadského velvyslance. Svého ambasadora v Ottawě také povolá ke konzultacím do vlasti. Stalo se tak poté, co kanadská ambasáda vyzvala Rijád k propuštění uvězněných lidskoprávních aktivistů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

nevadi, Kanadania si nenechaju kazit oslavy ;-D

Justin Trudeau marches in Vancouver Pride Parade

https://globalnews.ca/news/4372572/justin-trudeau-vancouver-pride-parade/

4 0
možnosti
MB

To uz neni k smichu, to je je k placi.

p.s. Ovsem zdalo se mi, ze jsem tam zahlidnul Bilinu

1 0
možnosti
Foto

Ti aktivisté budou, jak předpokládám, také v těch "jakoby" areálech.

Beztak, je to zázračné místo. Někteří aktivisté zmizí beze stopy, aniž by o nich kdo už víckrát slyšel, homosexuálové létají... Ech, pardon, oni visí z jeřábů. Sem tam tam někoho setnou před zraky davů, protože se někde před pár měsíci dozvěděl, že královská rodina chrání své prince před zákony, protože jeden pašoval desítky kilogramů metamfetaminu, další mučil pokojskou při svém výletu do USA nebo nakoupil arsenál zbraní pro al - Quaida.

Zábava zde existuje jen pro bohaté šejky - pokud tedy nepočítáme ony veřejné popravy jako zábavu -, jsou zde nechutně persekuováni křesťané, židé, ženy, homosexuálové, do země nesmí jediný migrant, byť muslim. Ale problémem je Írán. A počítám, že z téhož dúvodu vede odbor pro lidská práva OSN saudskoarabský ambasador.

2 0
možnosti
Foto

Saudové se zachovali naprosto správně. Je to jejich země a mají tam svoje zákony.

1 2
možnosti
VV

Zákony co nerespektují lidská práva jsou špatné zákony a ti, co na to poukazují ať vně či uvnitř by měli mít svobodu to dělat.

Kritika zákonů, která je postižitelná vězením dělá z občanů otroky režimu ať už to je kdekoliv.

Váš příspěvek požaduji za nemorální.

4 1
možnosti
OP

O98t50o 93P95a38l32d22u26s

6. 8. 2018 14:39

V těch růžových čepičkách a bílých košilkách jsou strašně sexy. ;-D

2 0
možnosti

M53i35c90h93a70l 25Ž93á92k

6. 8. 2018 13:28

Nacpak bych letadlo členy Pussy Riot, Žít Brno, špetku Kliniky a poslal je protestovat do SA. Klinikari by obsadili vestibul letiste a s Pussy Riot by tam mohli verejne smilnit zatimco Žít Brno by preoralo dopravu k letisty, ze by se tam ani jeep nedostal. Saudove by byli bezradni.

8 0
možnosti
IV

I34v75a59n 56V17a10š12e83k

6. 8. 2018 13:01

Mezi zatčenými je také sestra vězněného blogera Raifa Badavího Samar, píše agentura Reuters s tím, že žena spolu s ostatními protestovala proti systému mužského poručnictví, který v království stále funguje.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/saudska-arabie-vmesovani-vyhostila-velvyslance-kanada-aktiviste-lidska-prava-1hw-/zahranicni.aspx?c=A180806_093848_zahranicni_kha

Zřeknou se aktivisté islámu?

1 1
možnosti
VV

Proč by se měli zříkat islámu?

Ten zakazuje kritiku režimu?

2 4
možnosti
MS

Klasika, kterou popsal už Karel Čapek.

Diktátor: Zákony lidskosti? To je zasahování do našich vnitřních záležitostí!

4 0
možnosti
IH

I18v75a40n 46H60o48r53á90k

6. 8. 2018 12:35

Nutne potrebujeme clanok, ze su to len predsudky voci Moslimom a vidime nie to co vidime, lebo nie sme vystudovani orientalisti.

3 0
možnosti
PS

Na jednu stranu role kanadské ambasády je asi jiná, než komentovat kulturní, sociální, náboženský.... stav v zemi, kde poskytuje své služby. Navíc každý stát má své vlastní zákony a nelze svou "vizi" vnucovat ostatním, protože oni mají třeba jiné názory, zvyky, historický vývoj atd.

Na druhou stranu SA je specifická a rozhodně s ní nelze moc hodnot sdílet. Ale stále je to jejich právo, jejich systém a není nikde řečeno, že ten destruktivní sebevrežedný euroamerický je nejlepší možný. Nechme SA ať se vyvíjí po svém a nenucujme jim naší vůli. Sýrie a další země v regionu jsou důkazem, že to nevede k lepšímu.

Mezinárodní tlak pak lze vyvinout z pozice OSN případně dle nějakých mezinárodních dohod, ale enní to věcí velvyslance. Spíš mi vadí, že "demokratické a svobodomyslné" státy mají potřebu s tím vším obchodoat a nakládat jak se jim hodí. To, co u jednoho vadí je druhého vpořádku. Na dvě , tři takřka totožné situace má západ mnohdy odlišný metr. Pak je to celkově těžké.

Nicméně SA prochází vývojem a otevírá se. Z pohledu EA komunity pomalu, ale z jejich pohledu jsou to mílové kroky. Nelze ze dne na den zavést "evropský" systém ani v SA ani v Číne. Vedlo by to k chaosu a enkontrolovatelné migraci.

Mimo to se zapomíná, že těm lidem je jejich "učení" svaté nade vše ostatní.

4 3
možnosti
MS

M72a12r19c71e87l 11S56u26p

6. 8. 2018 13:02

S tou pochybnou organizací OSN běžte do háje ! Ta není schopna ničeho a každý diktátor tam dostane dostatek prostoru !

Jsou to především Saudové, kdo brečí Američanům na rameni, aby jim šli pomoc proti Jemencům. Blbě se jim teď vyváží ropa - a to je štve !

No a D.T. teď bude muset zvažovat jim podporu za situace, kdy Kanada nebude mít v SA zastoupení. Určitě budou v Kanadě jeho kroky směrem k Saudům nyní citlivě vnímat - a on to ví.

Ty kroky v SA co nazýváte "mílové", jsou podle mě spíš cupitání na místě. Když jim někdo občas připomene, že jsou pořád ve dvanáctém století a měli by se hnout - tak jedině dobře !

4 0
možnosti
RL

Země, která je po lidskoprávní stránce na tom extrémně bídně a do světa šíří saláfismus je našim spojencem a přítelem.

Přiznám se, že tohle mě ani při nejlepší vůli není příliš jasné.:-P

11 0
možnosti
MM

Inu svet je malý, a o zrúdnosti v nem není nouze,....

3 0
možnosti