Asi nejtypičtější podoba Santa Clause.

Asi nejtypičtější podoba Santa Clause. | foto: Profimedia.cz

Tlustý Santa Claus? Chyba, míní dietolog. Vyzáblý bude směšný, zní reakce

  • 31
Santa Claus by neměl být tlustý, vysílá tím totiž špatný signál. Myslí si to australský specialista na výživu Vincent Candrawinat. Podle něj je špatné i to, když mu děti nechávají za odměnu bonbony či jiné sladkosti.

„Chci bojovat proti představě, že je třeba hodně jíst a přejídat se, abychom mohli slavit svátky a radovat se. Nadváha by neměla být spojována se štěstím,“ vyjádřil své přesvědčení Candrawinata v rozhovoru pro australský list Herald Sun.

Nutriční specialista z Nového Jižního Walesu má za to, že právě obtloustlý Santa, kterého si většina lidí představí, podporuje přejídání a nezdravý životní styl. Proto by podle něj obchody, kde se před Vánoci řada Santů vyskytuje, měly přestat vycpávat jim břicha polštáři nebo čímkoliv jiným, a dosáhnout tak toho, že „zhubnou“.

Za dobré Candrawinata nepovažuje ani to, aby děti Santovi, který je navštěvuje v noci, když sešplhá komínem, nechávaly za odměnu sušenky s mlékem. „Možná by rodiče mohli s dětmi začít mluvit o tom, že nechat Santovi zelená a červená jablka, což jsou vánoční barvy, může být zdravější alternativa,“ míní.

Vyzáblý Santa? Směšné, reagují jiní

Ne všichni jsou ale z návrhů dietologa nadšeni. „Vyzáblý Santa ubírá na tajemnosti a záhadnosti Santa Clause,“ je přesvědčen Peter Hogg, který jako vánoční postava vystupuje už 12 let. Santové podle něj potřebují sílu, aby mohli celý den držet děti, které jim šeptají svá přání.

„Je to naprosto směšné,“ myslí si o návrhu zase psycholožka Marny Lishmannová. Listu The West Australian řekla, že přehnané zaměření na tělo a jeho vzhled může vést k tomu, že se pak lidé za to vlastní budou stydět, což není dobré.

Candrawinata to tak ale vůbec nevnímá. Říká, že bohužel přišel o svého dědu kvůli infarktu, a proto mu jde jen o to, aby lidé žili zdravě.

Jak by měl podle vás vypadat typický Santa Claus?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pátek 30. prosince 2022. Anketa je uzavřena.
,

Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Video