ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: archiv Barbory Padrtové

Rusko chce vyslat vězně do arktických oblastí, mají zlepšit tamní prostředí

  • 92
Ruská vězeňská služba může posílat vězně do arktických oblastí, kde budou vykonávat práce s cílem zlepšit tamní životní prostředí. Podle agentury Interfax to uvedl šéf služby Alexandr Kalašnikov a upřesnil, že v tomto ohledu již bylo dosaženo dohody s vedením Krasnojarského kraje a města Norilsku, jejichž území do arktické zóny zasahuje.

Kalašnikov sdělil, že kolegy z regionálních poboček ruské vězeňské služby (FSIN) požádal, aby „v tomto směru podnikali další kroky“.

V prosinci loňského roku již Interfax informoval, že FSIN se zabývá možností zapojení vězňů do nucených prací, jejichž cílem by bylo zbavit určité oblasti Arktidy znečištění. Jelena Korobkovová z vedení FSIN upřesnila, že se v tomto kontextu také přezkoumává možnost bydlení v kontejnerových konstrukcích.

Podle Korobkovové vedení Norilsku vyčlenilo prostor pro výstavbu nápravného centra pro 56 lidí a také administrativa Archangelské oblasti plánuje vyklidit „15 objektů“ za účelem likvidace nezákonných skládek v lesích.

,

Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Video