Zmatený klokan se snažil proskočit branou ruské ambasády v australské Canbeře....

Zmatený klokan se snažil proskočit branou ruské ambasády v australské Canbeře. Záznam z bezpečnostní kamery na pozemku velvyslanectví se stal virálním. (11. srpna 2022) | foto: Twitter

Klokan se snažil dostat přes brány ruské ambasády. Video baví internet

  • 10
Video zmateného klokana snažícího se dostat přes brány ruské ambasády v australském hlavním městě Canberra se šíří na Twitteru. Zvíře se pokusilo projít vstupní branou areálu velvyslanectví, ale neuspělo. Klokana zachytila bezpečnostní kamera areálu. Šlo o pokus „sabotéra“ vtrhnout na ambasádu, píší ruská média.

Zmatený klokan se ve čtvrtek pokusil dostat přes mříže vstupní brány před ruským velvyslanectvím v australské Canbeře. Když zvíře neuspělo, pokusilo se mřížemi proskočit podruhé, ale brzy snahu vzdalo. Podle australského deníku The Canberra Times se pravděpodobně nezranilo.

„Útok“ zachytily bezpečnostní kamery areálu velvyslanectví. Na Twitteru ho poté zveřejnil jeden ze zaměstnanců ambasády.

„Kamery velvyslanectví zaznamenaly pokus o neoprávněné vniknutí. Nikomu se nic nestalo,“ uvedlo ruské velvyslanectví na Twitteru. Ruská média informovala o pokusu „sabotéra“ „vtrhnout“ na ambasádu.

Útok zaměstnance ambasády však zjevně rozhodil. „Je to Austrálie a v Austrálii se tohle stává,“ vyjádřil se ruský diplomat. „V Rusku není tolik klokanů. V moskevské zoo jich pár je. Jsou velmi pěkní,“ sdělil pobaveně další zaměstnanec.

Klokani v Británii: mistři útěků a váleční propuštěnci

Po zveřejnění videa se „útočící“ klokan stal virálním. Komentáře pod příspěvky sdílejícími video na sebe dlouho nenechaly čekat. „Vypadá to, že Zelenský vycvičuje bojové klokany,“ zní jeden z komentářů. „Předpokládám, že Rusko přidá klokany na svůj sankční seznam,“ zní jiný. „Určitě za to může NATO. Putin bude požadovat další speciální operaci,“ píše ironicky další uživatel.

„Zdá se, že tento malý klokan sdílí rozhořčení většiny Australanů nad zvěrstvy, která Rusko páchá na Ukrajině, uvedl canberský realitní makléř ukrajinského původu Boris Teodorovič. „Dobře jemu i lidem, kteří denně protestují před ruskou ambasádou a připomínají tamním lidem, jak jimi svět pohrdá, zatímco oni si tady užívají plodů naší demokracie. Je čas je klokansky nakopnout,“ uzavřel.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video