Diskuze

Rusko zavádí podvodní zbraně jako z verneovky. Otázka je, jestli existují

Rusové plánují rozmístit na ponorky více než třicet inteligentních podvodních zbraní, které by prý mohly způsobit tsunami například na americkém pobřeží. Kličkující jaderné torpédo má plout kilometr pod vodou rychlostí až 180 kilometrů za hodinu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé je že to byla první myšlenka už při vývoji ruských jaderných ponorek.

Měly být vybaveny jediným gigantickým torpérometem a likvidovat americké přístavy jadernými torpédy.

Když se ukázalo že je to blbost, tak to vyhnilo a osadili "normální výzbroj"

Vhodných cílů je minimum, namontovat jadernou hlavici na raketu je smyslupnější - není omezena jen na použití na pobřeží...

Použít takovýhle krám na lodě protivníka asi lze, ale je to tak trochu kanónem na vrabce. Takže to spíš považuji za teoretické cvičení a nástroj propagandy.

0 0
možnosti
OU
PJ

Ty zbraně prokazatelně existují, jedna z nich je na fotce. Malá, vždy bdělá a ostražitá, mírně proplešlá. Celý svět se třese,

0 0
možnosti
JV

Při pohledu na výši ročních nákladů na zbrojení v Rusku a na výši ročních nákladů na obranu v USA je jasné, jak se věci mají.

Občas si říkám, že nějaký ten vojenský konflikt v blízkosti území USA by nebyl od věci, aby si Američané připomněli, že nejsou pupkem světa.

1 0
možnosti
JB

Výška nákladov je na zbrojenie je jednoznačne na strane USA. Je však známi fakt, že čo v USA vyrobia za tisíc dolarov, to v Rusku za päťsto a menej. Niekde dávno som čital o sudnom spore, keď sa US Army súdila s dodavateľom náradia k tankom a transportérom, keď im kladivo pomenované ručný zosilovač energie predával po dvesto dolárov, keď v obchodoch stálo päť dolárov. Ani USA niesu imunné voči podvodom. Zbrojenie všade na svete patrí k top biznysu.

1 0
možnosti
AD

To známe: Čím více a dokonalejších zbraní tím nižší životní úroveň obyvatel! Nakonec to končí úplnou zkázou a miliony mrtvých - viz Japonsko, Německo v minulém století!!!

0 0
možnosti
HP

Otázka je, jestli Poseidony existují.

Inu, zeptejte se Američanů ;-)

0 0
možnosti
PP

P23a98v58e16l 94P10e55l89c

28. 1. 2019 11:23

Orientovat se pod morskou hladinou po trase dlouhe 10 000 kilometru, to by muselo sonarem orintovat podel dna a neustale pocitat rychlost morskeho proudu. Pri rychlosti 180 km/h by ale vetsim problemem byla kavitace. Tzn, takove torpedo by bylo "videt" dlouho dopredu. Takze nic jineho, nez klickovat jak zajic mu nezbyva. Utok na pobrezi, i kdyby byl neodvartitelny, by nebyl necekany. Pri trose smuly by skody mohly byt mensi, nez naklady na utok. Sila teto zbrane neni ani tak v odstrasujicim ucinku, jako spis moralni podpora domaci politiky.

3 0
možnosti
SB

Nerozumím tomu tak dalece, abych Vám mohl oponovat, nebo naopak přitakat, ale můj laický názor na to, co píšete je tento:

Zdá se mi to dost logické a věrohodné.

0 0
možnosti
PZ

No prosim jeste padesat let a rusove dokazou vyrabet a vyvazet i veci denni spotreby torpeda a rakety uz zvladli,i kdyz meli na to cca 100 let a nic.Tech pade je mozna prilis optimisticky odhad.

0 4
možnosti
JP

J86a69n 97P66a98v82e49l77k87a

28. 1. 2019 10:49

Např. kdyby začali používat kolečko a krumpáč, Ruskou ekonomiku by to posunulo hodně dopředu.

2 3
možnosti
RH

...hmm, potkal jsem Rusa a ten se zajímal, kudy se dostane na Mácháč....že by to mělo souvislost?;-D

0 0
možnosti
BD

Jestli to bylo na Slapech a vylezl z ponorky, tak bych to nepodceňoval.

2 0
možnosti
SB

Docela věřím tomu, že Rusové mohou něco podobného vymyslet, avšak táži se, na co jim to bude.

Jejich problémem není to, že by se jim do jejich země kýblovaly cizí mocnosti svými armádami, před nimiž by se oni museli bránit podobným způsobem.

Jejich problémem je to, že bez drancování svého přírodního bohatství nejsou schopni nasytit své obyvatelstvo.

Dejme tomu, že by zničili San Francisco. A dejme tomu, že by to dokázali udělat tak, že by Američané nemohli udělat protiúder.

A potřetí slova "dejme tomu":

Dejme tomu, že by k tomu zničení San Franciska došlo v úterý. Co ale budou dělat počínaje středou?

2 0
možnosti
BD

nebavmě se o útoku na pevninu. To je samozřejmě možné jen jako odveta. Ale možnost efektivně prakticky současně zneškodnit třeba ty letadlové lodě by semohla zdát jako docela užitečná.

3 0
možnosti