Plácl reportérku v živém přenosu. Úřady běžce obvinily z obtěžování

  • 796
Když při běžeckém závodě v americkém městě Savannah plácl závodník reportérku místní televize přes pozadí, netušil, že celý incident skončí u soudu. Událost se stala minulý týden, reportérka navíc v televizi mluvila živě. Muž se sice omluvil, úřady ho ovšem obvinily ze sexuálního obtěžování.

Video z incidentu se objevilo na sociálních sítích a lidé ho začali sdílet hlavně na Twitteru.

Thomas Callaway byl po incidentu obviněn ze sexuálního obtěžování.

Třiačtyřicetiletý Thomas Callaway se údajného obtěžování dopustil v době, kdy kolem reportérky Alex Bozarjianové probíhali i ostatní závodníci, kteří se účastnili každoroční sportovní akce. Najednou k ní přiběhl, plácl ji přes pozadí a v klidu běžel dál. Bozarijanová pak na videu vypadala očividně otřeseně.

„Pro muže, který mě dnes ráno plácl přes zadek v živém vysílání: napadl jsi mě a zostudil. Žádná žena by tohle nikdy neměla snášet, ať už v práci nebo kdekoliv jinde,“ napsala po incidentu Bozarjianová na Twitter, kde bylo zveřejněno i inkriminované video. Její příspěvek má přes 200 tisíc sdílení.

Callaway se k činu sám přiznal a veřejně se omluvil. „Byla to příšerná chyba,“ řekl pro WSAV-TV. Zároveň uvedl, že chtěl jen zvednout ruku a poplácat reportérku po rameni nebo po zádech.

Bozarjianová je ale jiného názoru, podle ní ji nejen plácl, ale pozadí i zmáčkl. Takový dotyk proto podle ní jednoznačně zamýšlel, napsal web ABC News.

Úřady daly reportérce za pravdu a muže obvinily ze sexuálního obtěžování. Podle zákonů státu Georgia ale Callaway může strávit až rok za mřížemi, uvedly Global News.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video