Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Muž se vydával za gynekologa, „vyšetřil“ i svou uklízečku. Dostal tři roky

  • 81
Rakouský soud ve čtvrtek poslal na tři roky do vězení muže, který se neoprávněně vydával za ženského lékaře. Osmačtyřicetiletý Vídeňan do roku 2018 pracoval jako pokladní v supermarketu, pak ovšem začal vystupovat jako gynekolog a dopustil se jednání, které soud označil za závažný podvod.

Podle agentury APA, si muž nejprve pořídil masážní pult a z druhé ruky i gynekologické křeslo, které prodávajícímu nezaplatil. Opatřil si veškeré pomůcky nutné pro běžné vyšetření pacientek. Ordinaci si vytvořil v bytě své tehdejší přítelkyně, na jehož dveře vylepil cedulku, kde se prezentoval jako atestovaný lékař. 

Použil přitom jméno skutečně existujícího gynekologa, který však svou praxi provozoval daleko od Vídně. Podvodník si neopomněl ani přes inzerát zajistit uklízečku, kterou po příchodu do zcela čisté pracovny přesvědčil k lékařskému vyšetření. 

Jiná jeho oběť souhlasila s aplikací celkem pěti injekcí, které ji měly každé tři měsíce chránit před nechtěným početím. Jedna dávka, v níž byla ve skutečnosti čistá voda, stála ženu 45 eur (asi 1 170 korun). I ona se od odsouzeného muže nechala vyšetřit. Podle agentury APA „žena naštěstí neotěhotněla“.

Americká studentka před 25 lety zmizela. Policie nyní zatkla podezřelé

Na dotaz soudkyně, proč se vydával zrovna za gynekologa, obžalovaný odpověděl, že „o tom nepřemýšlel“. Uvedl, že má teď novou přítelkyni, která „na něj dává pozor“. Podle něj nikdy zvlášť netoužil stát se ženským lékařem, jeho vysněné povolání bylo kuchař-číšník.

Na stopu falešného gynekologa přivedl vyšetřovatele lékař, za nějž se osmačtyřicetiletý muž vydával. Policistům oznámil, že na jeho jméno kdosi ve Vídni provozuje další lékařskou praxi.

Prokuratura původně vinila muže i z trestného činu sexuálního zneužití. Ten se jí však nepodařilo prokázat a vyšetřování bylo už dříve zastaveno. Čtvrteční rozsudek je pravomocný.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Lékař, Vídeň

Video