ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Rakušan v Záhřebu zavraždil své tři děti, údajně kvůli finančním potížím

  • 79
Chorvatská policie v sobotu oznámila, že podezírá šestapadesátiletého Rakušana, že v Záhřebu zavraždil své tři děti a pak se pokusil o sebevraždu. Podle místních médií otec své děti pravděpodobně udusil kvůli tomu, že se dostal do finančních a emočních problémů.

Podle policie byly v noci na sobotu nalezeny v bytě v záhřebské čtvrti Mlinovi tři nejspíše udušené děti, sedmiletá dvojčata - chlapec a dívka - a jejich čtyřletý bratr. 

Pravděpodobný pachatel, kterým je otec dětí, se pokusil o sebevraždu předávkováním léky a nyní je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče.

Státní zastupitelství uvedlo, že podezírá z trojnásobné vraždy rakouského občana narozeného v roce 1965. Pokud bude shledán vinným, hrozí mu až padesát let vězení. 

Španělsko šokovala vražda dětí. Muž se mstil expartnerce, dcery hodil do moře

Podle deníku Jutarnji list jde o vídeňského finančního konzultanta, který za svou kariéru pracoval ve vysokých manažerských pozicích řady nadnárodních společností. 

Několik jeho v Chorvatsku registrovaných firem je nyní v likvidaci. Podle chorvatských médií muž na Facebooku zveřejnil příspěvek, v němž uvádí, že nemůže pokračovat dál kvůli různým finančním a emočním problémům.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video