Diskuze

Rozhodl, aby se přistávalo ve Smolensku. Za polskou tragédii dostal podmínku

Soud ve Varšavě ve čtvrtek vyměřil někdejšímu blízkému spolupracovníkovi expremiéra Donalda Tuska Tomaszovi Arabskému desetiměsíční trest s dvouletým odkladem v souvislosti s leteckou katastrofou u západoruského Smolenska. Zemřel při ní tehdejší prezident Lech Kaczyński. Arabski podle soudu nedodržel služební povinnosti týkající se organizace letu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Záznamy z letu dokázaly jesně, že na palube se pil alkohol a a přistát v Minsku kvůli počasí nechtěli, protože by na místě byli o něco později. Do kabiny chodili generálové a zadávali úkoly kapitánovi letounu jako kdyby ten letoun pilotovali sami.

Pád letounu si Poláci zavinili sami.

0 0
možnosti

To je výsledek téměř desetiletého vyšetřování tragédie s poměrně velkým počtem obětí?

0 0
možnosti

Nezávislost Polských soudů byla plně dokázána.

A země je skutečně placatá.

0 0
možnosti

"Ten si se svými stoupenci každý desátý den v měsíci připomíná smrt svého bratra."

Tomu se rika nezdrave postizeni ducha.

Jinak je jasne, ze kdyz Polaci nemohli nehodu svest na Rusaky, ani neprotlacili sve konspiracni teorie, museli najit nepritele doma a odnesla to politicka opozice.

Kaczynski a banda kolem nej by prece nemohla priznat, ze nejvetsi vinu nesl jeho bracha, kdyz arogantne ignoroval rady, ignoroval kapitana letadla, odmital nechat letadlo z bezpecnostnich duvodu odklonit a naridil pristani za kazdou cenu.

7 0
možnosti

V tomhle případě je to pouze nedodržení předpisů v letadle. PiS toho využívá dodnes.

3 0
možnosti

Je to už 9 let, ale vzpomínám si, že tehdy dávali záznam z letadla. Někdo tam křičel na pilota, přikazoval mu přistát. Hlas byl identifikován, ale o koho šlo, už nevím. Ať už to bylo jakkoli, stejně za to mohou Rusové.

7 0
možnosti

P55e59t28r 49M22i54c88h25a49l

13. 6. 2019 18:36

A nechtěli by potrestat i meteorology za předpověď počasí?

Zodpovědnost za bezpečnost letu nese kapitán. A kapitán selhal tím, že podlehl nátlaku papalášů, kteří navíc v pilotní kabině neměli co dělat.

18 0
možnosti

Ten papaláš byl jeho nejvyšší velitel.

3 0
možnosti
Foto

K havárii polského letounu Tu-154M Lux blízko Smolenské letecké základny ve Smolenské oblasti nedaleko Smolenska u vsi Pečersk[5] došlo 10. dubna 2010

Do čela vyšetřování byl jmenován premiér Vladimir Putin, na vyšetřování se přímo podílejí ministr pro mimořádné situace Sergej Šojgu a šéf vyšetřovatelů prokuratury Alexandr Bastrykin.

Sergej Šojgu.V letech 1991–2012 byl ruským ministrem pro mimořádné situace. Po krátkém působení v roli gubernátora Moskevské oblasti se v listopadu 2012 stal ruským ministrem obrany. Má hodnost armádního generála a je také držitelem ocenění Hrdina Ruské federace. Je členem strany Jednotné Rusko.

Koncem února 2014 Šojgu navrhl výrazné posílení ruské vojenské přítomnosti ve světě pomocí zjednodušení podmínek kotvení lodí, umožnění natankování letadel a budování nových základen ve státech jako jsou Singapur, Venezuela, Kuba, Nikaragua nebo Vietnam či Seychely.[1][2]

Alexandr Ivanovič Bastrykin (rusky Александр Иванович Бастрыкин, * 27. srpen 1953, Pskov) je od 21. ledna 2011 předseda Vyšetřovacího výboru Ruské federace. Předtím byl prvním náměstkem generálního prokurátora Ruské federace a předsedou Vyšetřovacího výboru úřadu generálního prokurátora.

Je absolventem Leningradské státní univerzity. Studium tam ukončil v roce 1975 a jeho spolužákem na univerzitě byl pozdější ruský prezident a premiér Vladimir Putin.

Zázračná kariera pod dohledem Putina?

Villeforten,Danglars,Mondegem. Hrabě Monte Cristo

2 14
možnosti

D19a80n61i33e86l 31A17d43a96m

13. 6. 2019 18:58

Co to melete za nesouvisející nesmysly?

7 0
možnosti

T34o89m29á17š 27K64r92á29l

13. 6. 2019 18:25

Gratulace do Polska, snad nebude mit beranek pri grilovacce salmonelu;-D

4 0
možnosti

To je politizování. Buď to letiště je mezinárodní, nebo není. Buď tam mohou, nebo nemohou, přistávat a vzlétat některé typy letadel.

3 0
možnosti

Bylo to vojenské letiště, piloti byli vojenští piloti.

1 0
možnosti