Diskuze

Kolem Sejmu vyrostla bariéra, poslanci zrušili zákaz vstupu novinářů

Polská policie v úterý časně ráno vztyčila kovové bariéry kolem budovy Sejmu a vykázala od ní skupinu demonstrantů, která tam pátým dnem protestovala. Dolní komora parlamentu zrušila krátkodobý zákaz vstupu novinářů na zasedání Sejmu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Majdan skončil, hybaj do práce a péct cukroví, holoto kavárenská;-D

2 1
možnosti
PJ

P36e26t92r 84J26a55r70o91c73h

20. 12. 2016 15:34

No jo, když protiústavně jmenují dočasným předsedou ÚS nějakou tetu místo dosavadního místopředsedy, jak je to dané jejich ústavou, nemůžou se pak protestům divit. Kdo by měl dodržovat zákony, když ne vláda? Chápu, že někomu může imponovat, že s těmi nebo oněmi vláda pořádně "zatočila", ale stejně je to hnus, který by neměl mít v civilizované zemi místo.

2 2
možnosti
JU

J83a51n 37U31l25r54i60c44h

20. 12. 2016 15:39

S tou předsedkyní šlápl Duda do lejna. Porušení ústavy a projev arogance politiků PiS. To se jim může brzy vymstít. V každém případě je to obrovský chyba.

0 1
možnosti
LZ

Je to zvláštní, jsem dal do jedné věty svobodu slova, a název místního deníku, a nedovolilo mě to tu ten příspěvek uložit.

0 0
možnosti
LZ

A tak to jen chvilku trvalo, už jsem se lekl.

0 0
možnosti
LZ

Já už tu demonstruji 15 let za svobodu slova pro redaktory idnes, a je mě to prd platný.;-)

1 0
možnosti
MJ

Ať si Poláci v příštích volbách sami zhodnotí co tato vláda udělala dobře či špatně.Omezení přístupu novinářů je ve všech parlamentech světa tu více tu méně,ale ta blokáda opozice parlamentu je nehorázná.Jak má potom pracovat parlament!?

1 5
možnosti

J96o84z21e31f 27Č45e50r22n46ý

20. 12. 2016 11:27

snaha rozpútať ďalší Majdan.

1 6
možnosti
LF

Že na tom východě se demonstruje na zimu.:-)

1 3
možnosti
Foto

pokud jsi na demonstraci, nemusíš doma topit. Navíc většinou při delších demonstracích bývá nějaký společný (erární?) čaj, sváča a tak. Pivo ti nesteplá jako v letním parnu.

Pamatuju, že u nás v lednu byla dokonce zdarma i společná sprcha. Prý dokonce nabrali i teplou vodu, ale než ji dovezli, tak vystydla.

0 0
možnosti
LL

Opoziční poslanci se chovají jako pubertální frackové. Dobře je, ale že policie je funkční a s demonstranty se nemazlí.

Mimochodem, pokud si snad někdo myslí, že nová pravidla pro novináře nějak výrazně ohrožují svobody v Polsku: Než začnete bezmyšlenkovitě opakovat výmysly polských levičáků, přečtěte si laskavě jaká pravidla platí například pro akreditaci v Evropském parlamentu v Bruselu a Strassburgu a jaká jsou pravidla pro činnosti akreditovaných zpravodajců v Evropském parlamentu.

7 5
možnosti
PS

Já poslední dobou opravdu čumím, jak moc je některým lidem jedno, jestli to, co říkají, je pravda, ale prostě to musí říct... Tak asi posté: levice je vládní PiS, opoziční PO je strana pravicová.

0 2
možnosti
JH

At jsou radi za svoji vladu, nebo dopadnou jako muslimske nemecko, nebo my s nasi slunickovou verejnopravni televizi :-(

3 6
možnosti