Diskuze

Borrellova mise a další selhání. Přichází soumrak evropské diplomacie?

Vypadá to, že evropská prestiž se vytrácí. Ubližují jí kroky, jakým byla nedávná návštěva šéfa unijní diplomacie Josepa Borrella v Moskvě, po které počítá Evropa nenávratné škody.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hovorím to dlhšie. Vzadli sme sa suverenity v prospech EÚ, ktorá sama nie je soverenna v geopolitickych otazkach. V geopolitike sme defacto vazalom Ameriky a ešte ku tomu musíme počúvať zelené hluposti z EU

0 0
možnosti
Foto

Tak diplomaté vyměňte a je to. Tady se mění ministr zdravotnictví co 4 měsíce a nikdo sr nediví.

0 0
možnosti
JK

Ako sa takýto, v podstate realitu EÚ odrážajúci článok, podarilo prepašovať do iDnes? Žeby už začala perestrojka EÚ? :-)

1 0
možnosti
PV

Nechci zpochybňovat reportáž. Ale nějaký deník něco napíše, a ostatní to jen pretisknou a udělají z toho novinářskou pravdu. A z tohoto příkladu udělají konec diplomacie EU. No beru to jen jako názor......

1 1
možnosti
PM

Další krásný příklad toho, že EU je především o německo-francouzských zájmech. Stejně jako před 2sv. se Němci bratříčkují s Rusáky. Protože větří ekonomický vývar z přeprodeje ruského plynu a z německých montoven v Rusku. Stejně tak nechce Německo dráždit Turky, protože má bobky z těch milionů svých domestikovaných! EU je nechutný úřednicky spolek, který hájí zájmy Němců a Francouzů. O ničem jiném to není. K tomu si nepotřebujeme vydržovat tu hromadu politického odpadu v Bruseli! A můžeme se vrátit k formě v podobě EHS.

4 0
možnosti
PK

Němec se bojí, že by jej Rus znovu porazil. Proto mu raději uhýbá a leze do zadku, stejně jako Ministr zahraničních věcí EU, který bitvu s Rusem prohrál, jako Němec u Stalingradu. Rus se směje a Evropa je zesměšněná. KOlikrát ještě si z nás Rus bude dělat legraci? Co s takovými lemrami ve vedení EU?

Prostě vyhodit od válu a říci, když neumíte jednat tak si jděte domů pečovat o svojí zahrádku, to snad zvládnete.

To, jak si z nás Rus dělá šašky mě tak zvedlo ze židle, jako nic za posledních 20 let.

Třikrát FUJ vedení EU!!!!!!!

0 2
možnosti
JD

Hm, řekněme, že by se povedlo to aktuální vedení EU opravdu vyhodit. Co dál?

3 0
možnosti
Foto

O70t55a 69B38l49a49ž59e95k

17. 2. 2021 13:31

"Evropa neprotestuje, především kvůli Německu, které chodí okolo agresivity Turecka opatrně a po špičkách."

------------------------------------------------------------------

Proč asi? Německo je již rukojmím početné turecké menšiny na svém území. A podíl té menšiny stále roste. Příklad jedné z vícero sebezničujících tendencí v Evropě...

4 0
možnosti
JH

J18o65s76e19f 12H85a56l74o

17. 2. 2021 13:19

Nejvyšší čas se od EU vrátit zpět k EHS.

Mimochodem, straší nás, že bychom bez EU neměli vůbec žádné vakcíny a vše by vykoupilo Německo. Když se podívám na podstatně chudší Srbsko, které v EU není, je na tím s vakcinací lépe než celá „bohatá” EU.

10 1
možnosti
JF

Protoze koupilo vakciny v Cine a v Rusku, preci jen je jednodussi koupit par milionu vakcin, nez par stovek milionu. Otazkou ale zustava kvalita techto vakcin. A v jejich nakupu nam nikdo nebrani.

1 1
možnosti