Diskuze

KOMENTÁŘ: Je Polsko evropská mocnost? Nejsilnější kartou je sílící armáda

Válka na Ukrajině posílila postavení Polska v Evropě. Už před ní však patřilo mezi vojensky nejsilnější země v EU. K tomu, aby se z něj stala evropská mocnost, však musí umět utvářet politická spojenectví a tady pokulhává, píše ve svém komentáři pro MF DNES politolog Josef Mlejnek jr.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Mocností bezpochyby je, ale v některých aspektech, jako je vliv církve, a s tím související potratová, a další politika, patří spíš do středověku.

7 5
možnosti
RA

ten protipolský tón si mohl pan redaktor odpusti. Nebýt Polaska a ČR, tak Ukrajina padla na počátku konfliktu, navíc je Polsko v řadě oponentních názorů k Eu bohužel velice trefné. Urobyrokratům spíše vadí fakt, že rádoby mocnosti , za jaké se pasovala SRN a Francie začínají být oslabené. tedy nepříjemný vývoj, kdyby o EU rozhodovali ti křováci z bývalé Východní Evropy

19 3
možnosti
PO

P50a84v90e72l 68O77t87i62s97k

24. 7. 2023 16:20

Jaký protipolsky tón? To že Polsko je jedním z nejdůležitějších podporovatelů UA, je v článku několikrát zmíněno. Ovšem tento článek je trochu o něčem, jiném . A na to aby se Polsko stalo opravdu silným hráčem Evropy, prostě nestačí silná armáda a skvělá pomoc napadenému státu. Je to o o politice a ekonomice. V tom má autor pravdu.

11 0
možnosti
PS

Moudřejší budeme na podzim po volbách v Polsku a na Slovensku.

2 0
možnosti
TN

Poláci momentálně těží ze snahy Američanů dostat se Rusům na kobylku.

7 1
možnosti