Mrakodrap Torre Mayor má 225 metrů, je nejvyšší budovou Latinské Ameriky.

Mrakodrap Torre Mayor má 225 metrů, je nejvyšší budovou Latinské Ameriky.

Policie vyhnala kvůli bombě z mrakodrapu 10 tisíc lidí

  • 1
Policie evakuovala ve čtvrtek na 10 tisíc lidí z mrakodrapu Torre Mayor v metropoli Mexika. Policisté našli v autě, které bylo v budově zaparkováno, podomácku vyrobenou nálož. Na bombu je upozornil anonymní telefonát. Po evakuaci pyrotechnici výbušninu zlikvidovali.

Anonym policii oznámil, ve kterém ze třinácti pater garáží je auto s výbušninou zaparkováno. Znal i jeho poznávací značku.

Pyrotechnický tým po demontáži výbušniny zjistil, že příliš nebezpečná nebyla. Atentátník jen naplnil několik trubek střelným prachem a odpálit je chtěl pomocí připojeného mobilu. Případná exploze by zřejmě zničila jen auto a na mrakodrap by neměla žádný vliv.

Policie strávila prohledáváním zbytku 225 metrů vysoké budovy tři hodiny. Nyní vyšetřuje, kdo výbušninu do auta umístil. K pumové hrozbě se zatím žádná organizace nepřihlásila.

Mrakodrap Torro Mayor je nejvyšší budova Latinské Ameriky. Byla otevřena v roce 2003 a má 55 pater. Sídlí v ní desítky mexických firem včetně bank a aerolinií.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Mrakodrap

Video