Diskuze

Nízké teploty zasáhly celou Evropu, Polsko hlásí osm obětí mrazů

Nejméně devět lidí přišlo od pátku o život kvůli vydatnému sněžení a třeskutých mrazů do Evropy. Osm lidí v pondělí zaznamenaly polské úřady, jeden člověk zemřel ve Francii. V některých státech napříč kontinentem sníh způsobil problémy v dopravě, včetně letecké.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějak mi to moc nejde do hlavy. Nepíše se to zrovna zde, ale hlásili na nejdůvěryhodnějším médiu, že současná zima je způsobena prouděním studeného vzduchu ze severovýchodu. Jistě, ale současně řekli, že v Arktidě je o 30°C tepleji, ledy tají a lední medvědi nemohou lovit. Kde tedy ten studený vzduch z Arktidy vzniká? Doufám, že nějaký vědec z oboru termodynamiky mi to vysvětlí.

0 0
možnosti

O 30 stupňů tepleji než kde?

0 0
možnosti

J45a50n 87S24t67e31h23l79i14k

26. 2. 2018 19:25

Já tedy nevím , ale vykyvy teplot byly vždy. Pamatuji si , že někde ve zprávách říkaly že nejnižší teplota v čechách byla v roce 1929 a to okolo -40°c. A dneska zatím bylo ráno jen -15°c.

0 0
možnosti

Bývaly zimy, kdy jsme měli 3 měsíce přírodní kluziště u paneláku.

5 0
možnosti

autorům - ČTK a spol idnesu - to již začíná okurková sezona? to je ale div světa = v zimě je zima, mrzne, sněží.. opravdu nečekané.. a ono Polsko "hlásí" celých 8 mrtvých při těch hrozných mrazech? tedy, nejsem asociál, ale to je celkem úsměvné hlášení vedle faktu, že každým rokem zemřou desítky tisíc lidí "jen" na obyčejnou infekci spavé nemoci po bodnutí mouchou tse-tse... a vy jdete lidi "strašit" katastrofickým scénářem, že v zimě někde zemřelo až 8 lidí? to bude ten autor ČTK a spol. hodně kvalitní pozérské individuum.. ani ne čtvrt století zpět byla naprosto běžná teplota v zimě /v městech/ -15 až -20°C - na to si ovšem z idnesu patrně nikdo nepamatuje...

0 0
možnosti

A nutí Vás to někdo číst?

0 1
možnosti