Po srážce lodí chybí 150 pasažérů

Dvě dopravní lodě se srazily na řece Méghna v jižním Bangladéši. Úřady zatím nahlásily na třicet mrtvých. Pohřešuje se dalších sto padesát pasažérů, kteří se vraceli z oslav islámského svátku íd al-adhá. Několik zraněných bylo převezeno do nemocnice.

Dvoupatrové lodě Sattar Chán a Aša Jawa se srazily ve dvě hodiny ráno místního času (21:00 SEČ) u vesnice Kaisma v oblasti Barisál zhruba sto dvacet kilometrů jižně od metropole Dháky.

Policie srážku oficiálně potvrdila, ale odmítla zatím upřesnit počet obětí.

Na palubách bylo dohromady na osm set lidí, kteří po nehodě začali v panice skákat do vody. Pasažéři, kteří přežili, viděli na hladině nebo v troskách nejméně třicet mrtvých.

"Našli jsme zatím pět těl a zachránili na osmdesát zraněných. Mnoho dalších je však zřejmě mrtvých nebo uvězněných uvnitř plavidel," sdělil agentuře Reuters jeden z policistů v Barisálu.

Zranění skončili v nemocnici, stejně jako Hanufa Begum, která si při nehodě pošramotila nohu. Při nehodě ztratila manžela a další čtyři členy rodiny.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video