Diskuze

Za pád mostu u Seattlu mohl náraz kamionu. Jsou staré mosty bezpečné?

Pád mostu u Seattlu vyvolal obavy ze stavu a bezpečnosti infrastruktury ve státě Washington. Úřady ale tvrdí, že konstrukce jsou bezpečné a že se dotyčný most poroučel k zemi poté, co do jeho nosníku narazil kamion. Kdyby podobný těžký vůz narazil do nosníku nového mostu, dopadlo by to podle úřadů podobně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

V ČR dozajista ne. Pokud lze ovšem 35 let starý most považovat za starý :-)

1 0
možnosti
LS
PK

P15e98t13r 66K86o95l51á78ř

25. 5. 2013 11:37

Mám obavu, že u nás začnou padat mosty, aniž by do nich někdo narazil.

4 0
možnosti
FP
FP

No ne asi, to je zase článek. Když kamion nabourá do nosníku, co čekáte? To samé, když nabourá do rodinného domku. Jsou staré domky bezpečné? Ty vole :-D

3 1
možnosti
MJ

Nyní se budou podobné věci stávat častěji. USA už nemají peníze ani na armádu a její válčení ve světě, natož pak na udržování či rozvíjení infrastruktury. Paralela s Římskou říší jak vyšitá. :-)

1 10
možnosti
PB

podobné příhradové mosty se zajištěním stability horního tlačeného pásu příčnými rámy jsou všude možně po světě (i v Česku) a při poškození příčného nosníku nad vozovkou by se měli tendenci chovat všechny stejně -> ztráta stability horního tlačeného pásu hlavního příhradového nosníku a při dalším zatížení zřícení celého pole mezi podporami.

Takovéto mosty jsou, pokud netrpí poruchami a jsou udržované, nahrazovány až pokud nevyhoví provozním parametrům.

8 0
možnosti
KV

Co mi vrtá hlavou - jak mohl kamion s vrtnou soupravou do konstrukce mostu narazit - a při tom jet dál - přejet celý most a teprve pak se zastavit ? ...  :-/ ... to jako když ruští tankisté na války zkoušeli, zda svým tankem prorazí všechno, co jim přišlo do cesty??? 8-o ... Asi to byl opravdu "ohleduplný řidič"! ;-€

2 3
možnosti
PR

ten nákladák vezl vrtnou soupravu a tym ramenem zhrnul ty vrchní nosníky, prostě ten most od hora posunul a on se prohla a potom prolomil dolů.

3 0
možnosti