Diskuze

Netuším, nekupuji. Kandidát na prezidenta si vysloužil posměch Francie

Kandidát na francouzského prezidenta Jean-François Copé vyvolal posměch celé země, když nedokázal správně odpovědět na otázku, kolik stojí v obchodech oblíbená čokoládová rolka. S odhadem deseti centů za kus tipnul více než desetkrát nižší cenu než ve skutečnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

nekteri zdejsi diskuteri nechapou, ze pain-au-chocolat neni nejaka cokoladova tycinka, ale loupackovy valecek s 2 pruhy cokolady v naplnia je jednim z nejzakladnejsich sladkych zakusku na francouzskem jidelnicku.

Neznat jeho pribliznou cenu a odhadnout cenu radove 10 x levnejsi je asi stejne jako kdyby nekdo v Cesku rekl, ze si za jednu korunu koupi housku.

0 2
možnosti
IZ

Tak včera jsem housky koupila za korunu padesát...tak zas tak daleko to není... Myslím, že se tu trochu nafukuje nepodstatná věc. A podle mě je hlupák nad hlupáka kdo se zasekne na tom, že tohle musí každý vědět a jinak je to blb. Ten politik určitě ví pár věcí co dotazující se novináři naopak neznají. Možná, kdyby cenu věděl, tak se o něm napíše, že je přízemní a nemá se zajímat o hlouposti typu rohlíku. Ale hlupáci to mají jasný. Hloupý je ten, kdo neví to co já. na víc hlupák nemá.

0 0
možnosti
MJ

"Dobře vím, kolik stojí. V poslanecké kantýně je za korunu a deset haléřů. Dávám si k ní espresso s mlékem, za dvě koruny."

1 0
možnosti
LK

Ono u nas je elita odtrzena od reality uplne stejne. Neni to tak dlouho co jsem poslouchal rozhovor s prednim financnikem ktery naprosto vazne radil mladym at davaji z platu stranou na duchod 15 za 18000 Kc mesicne. Ten clovek ani netusil kolik plati vlastnim zamestnancum a ze se ridit jeho radou proste nemohou nebot si to nemuzou dovolit.

3 1
možnosti
Foto

J26a77n 89B98r65a54u27n

27. 10. 2016 4:37

To je teda zase tragédie!

1 1
možnosti

Omg, taky neznam cenu nejakych cokolad, vzivote bych si ji nekoupil a popravde ani neznam cenu beznych potravin, ktere si kupuji, proste to nahazim do kosiku a neresim. Jestli se nekdo rozhoduje koho volit, dle toho jestli zna cenu nejakych potravin, tak je to proste hnup.

3 3
možnosti
VB

No já taky ne, ale i když neznám přesnou cenu, tak bych u čokolády neodhadl cenu na 10-20centů (2,7-5,4Kč), protože za tu cenu se pomalu nedá nic koupit u nás, natož ve Francii. A to je právě to odtržení od reality.

0 0
možnosti
Foto

spíše se stravuje v nějaké z poslanecké kantýně. Cena je tedy relevantní

2 0
možnosti
MT

Takze volba prezidenta zavisi na čokoládě...

3 1
možnosti
BK

Znát cenu pamlsků je základ pro každého politika.

2 1
možnosti
VB

No já třeba nevím kolik stojí dámské hygienické potřeby jako vložky či tampony, protože je nekupuji. Otázkou v tomto je, zda je dotyčný od reality opravdu odtržen, nebo nevěděl pouze tuto konkrétní věc.

5 1
možnosti
MG

M32i12r64e60k 79G49a81j84e15r

26. 10. 2016 15:59

I kdyz nevite, tak se vsadim, ze byste nehadal cenu 10x nizsi, ale celkem byste se trefil. Nemusite totiz tu vec kupovat, staci, abyste mel prehled o cenach obecne.

2 4
možnosti
TT

S těma koláčama Marie Antoinetty to není pravda. Jednalo se o propagandistický výmysl, který se uchytil. Ostatně taky nebyla odtržená od reality nijak jinak než ostatní vysoká šlechta, zato byla mimořádně neoblíbená cobyžto Rakušanka. Propaganda taky zapracovala.

2 0
možnosti
KP

Cokoladovej chleba? To bych nezral, takze jsem asi taky odtrzen od reality.

5 1
možnosti
PH

To nema s chlebem nic spolecnyho. Ale klidne si predstavujte sumavu plnenou cokoladou ;-)

4 1
možnosti