Zjevně opilý 29letý muž vjel v neděli nad ránem ve městě Cuxhaven na chodník a...

Zjevně opilý 29letý muž vjel v neděli nad ránem ve městě Cuxhaven na chodník a zranil šest lidí. (26. listopadu 2017) | foto: AP

Opilec v Cuxhavenu vjel na chodník před diskotékou, zranil šest lidí

  • 42
Zjevně opilý 29letý muž vjel v neděli nad ránem ve městě Cuxhaven na severozápadě Německa na chodník a zranil šest lidí. Podle očitých svědků jednal úmyslně. Motivem mohl být spor na jedné z místních diskoték, informovala agentura DPA.

„Prověřujeme, zda mohl incident souviset s předcházejícím sporem na diskotéce,“ uvedl mluvčí místní policie. Policisté na twitteru uvedli, že neexistuje žádný náznak, z něhož by bylo možno usuzovat, že se jedná o teroristický útok.

Zjevně podnapilý řidič, který podle místních médií pochází ze Sýrie a dlouhodobě žije v Cuxhavenu, srazil na chodníku brzy ráno šest lidí. Poté pokračoval ve zběsilé jízdě. Zhruba po třech stech metrech narazil do sloupku. Do příjezdu policie jej na místě zadrželi svědci.

Poranění čtyř lidí jsou vážná, dva chodci utrpěli lehká zranění. Pět zraněných už v neděli odpoledne lékaři propustili z nemocnice do domácího ošetření.

Cuxhaven, Německo

Cuxhaven, Německo

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video