Vlak Via Rail. Ilustrační foto

Vlak Via Rail. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Neznámá nemoc zabila cestující. V karanténě byl celý kanadský vlak

  • 83
Kvůli propuknutí zatím neidentifikované nemoci drželi kanadské úřady v karanténě několik hodin 230 cestujících v osobním vlaku, který jel na trase z Vancouveru do Toronta. Ve vlaku zemřela žena a vznikla obava, že příčinou byl akutní syndrom dýchacích cest SARS. To se ale neprokázalo.

Vlaková souprava společnosti Via Rail stála ve stanici Foleyet, asi 800 kilometrů západně od Toronta.

Vlak zastavil ve stanici, která byla včera ráno místního času (odpoledne SELČ) evakuována. Podle policie mělo deset cestujících příznaky podobné chřipce, jeden člověk byl helikoptérou přepraven do nejbližší nemocnice. Na palubu vlaku proto vstoupili zdravotníci v ochranných oděvech.

V karanténě bylo všech 230 pasažérů a 30 členů posádky. Nikdo z nich nesměl vlak opustit. Nakonec se ukázalo, že se o SARS ani jinou nakažlivou infekci nejedná a vlak mohl pokračovat v cestě.

Transkanadské vlaky, které směřují z jednoho konce země na druhý, jsou velmi oblíbené zejména mezi turisty. Odstavený spoj Via Rail vyjel z Vancouveru před třemi dny. Podle nepotvrzených zpráv žena, která později na palubě zemřela, do vlaku nastoupila při jeho zastávce ve městě Jasper v provincii Alberta.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video