Diskuze

Němci chtějí reformu veřejnoprávní TV. Mají už dost televizních poplatků

Němce začíná dráždit permanentní zvyšování poplatků, které si vyžaduje provoz veřejnoprávních stanic. Jedním dechem také mnozí kritizují kvalitu vysílání a přimlouvají se za skutečně nestranné zpravodajství.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Takže německá veřejnoprávní televize funguje úplně stejně, jako česká.

A když si z Německa bereme příklad skoro ve všem, měli bysme také tvrdě požadovat reformu české TV, jako Němci.

3 0
možnosti
JS

u nás by to chtělo reformu taky, ale tady nikoho nezajímá co si Češi přejí

4 0
možnosti
TV

Je to skutečně levárna! 18 EUR měsíčně za domácnost, ať něco sledujete nebo ne, ať máte přijímač nebo nemáte. A zároveň vidíte tu rozmařilost, prosklené paláce v každém zemském hlavním městě, ideologickou masírku, že vás z toho bolí hlava. Je to opravdu znechucující.

19 0
možnosti
Foto

Jsem zvedavy,kdy se proti poplatkum a za zruseni verejnopravnich medii postavi lide u nas.Je to prezitek,ktery mel byt davno zruseny.CT a CRo privatizovat a byl by klid.At si vysilaji hezky za sve.Pripadne nechat jeden jediny kanal a ten at plati stat kdyz po tom touzi.V dnesni dobe neexistuje zpusob jak se poplatkum legalne vyhnout zvlaste kdyz tv pouzivam jako monitor a spousta it techniky umoznjje prijem vysilani.

29 2
možnosti
JK

Tak. Nechal bych klidně ČT2, ČT24 a možná ČTD placené z rozpočtu a ostatní ať si na sebe vydělají jako to dělají jiné kanály. Poplatky měly význam v době, kdy byly používány na rozvoj infrastruktury. Dnes už ne.

7 0
možnosti
PV

ČT většinou nerozlišuje objektivní informace od názoru redaktorů, a informuje velmi selektivně. Lže? Ani snad ne, jen uvádí pouze část informací, mnoho událostí zamlčí. Což je dle mého názoru manipulace. Stačila by, když už, jedna stanice - a přitom je rozlezlá jak rakovina. O poměru cena / výkon raději pomlčet. Koncesionářské poplatky vypadají jako daň, mají formu daně a jsou vymáhány stejně jako daň, jejich výši určuje stát, tak je plaťme rovnou z rozpočtu. Při konkurenci s jinými výdaji se třeba dočkáme lepší efektivity.

34 1
možnosti
MH

Já bych neřekl, že koncesionářské poplatky jsou jako daň, spíše jsou jako "výpalné"......

4 0
možnosti

Řešení je jednoduché. Koncesionářské poplatky zachovat, ale umožnit divákům, aby si rozhodli, která televize provozující zpravodajský kanál podle nich jim poskytuje veřejnou službu. Té by pak šel jejich koncesionářský poplatek. K tomu slouží variabilní symbol. Nebude se to sice líbit elitářům pohrdajícím demokracií, ale demokratů je více.

11 7
možnosti
PH

Sice máte mínusy, ale mně ta myšlenka přijde zajímavá

8 0
možnosti
Foto

Veřejná média poskytují veřejnou službu. Jedná se o platformu, kde se mohou vyjádřit záštupci mnoha politických uskupení, která by v soukromých médiích prostor nedostala.

Navíc veřejná média udávají standard při rozšiřování zpráv. Bez veřejných médií by soukromá média neměla takovou motivaci dělat nezávislé zpravodajství. Veřejná média podporují konkurenční boj.

2 36
možnosti

V pořádku, ať toto dělají. Ale není potřeba, aby daňový poplatník platil x kanálů ČT a X kanálů ČRo. K tomu různou tvorbu zábavných pořadů pochybné kvality.

39 0
možnosti
JO

J18i47ř30í 24O86p96l42t

5. 4. 2024 3:58

veřejnoprávní média nejsou zárukou nestrannosti, nestrannost je jen argument pro obhajobu jejich existence. když poplatky , tak dobrovolné, buď veřejnoprávní média lidem něco přinášejí, tak jim ty poplatky dají, nebo jim nic nepřinášejí, a pak nechť zaniknou, to je fér, nebo je chce stát, a pak ať je platí ze svého rozpočtu pevným procentem. stav, kdy není možné mít tv, mobil, ntb, pc, aniž by člověk nemusel platit veřejnoprávním médiím poplatky, ten tedy normální není.

49 1
možnosti

L88e16o63š 22Ř93e94n55č

5. 4. 2024 2:06

Tohle někdo napsat o ČT, tak už je putinovec, chcimír apod.

59 3
možnosti

No, já jenom že mi ještě nikdo nebyl schopen uvést konkrétní příklad, kdy ČT lhala. A když jsme u těch nálepek, když zpochybním něčí nekonformní názor, hned mi spílá do ovečky, která je zmanipulovaná Českou televizí. Načež mu odpovím, že v ČT koukám akorát na Četnické humoresky a AZ kvíz.

9 36
možnosti
TT

Bodejť by jim nevadil poplatek, když jím financují neomarxistickou masírku.

58 2
možnosti