Při pádu letadla u Frankfurtu zemřela jedna z nejbohatších Rusek

  • 153
Nedaleko německého Frankfurtu v neděli spadlo malé letadlo. V jeho troskách zahynuli tři lidé, pilot a dva pasažéři. Jednou z obětí je jedna z nejbohatších žen v Rusku a spolumajitelka aerolinek. Další dva lidé zemřeli a tři byli zraněni při následné kolizi zasahujícího policejního vozu s dalším autem.

Šestimístný letoun Epic E1000 mířil z Francie do města Egelsbach u Frankfurtu v centrálním Německu. Kolem půl čtvrté odpoledne pak několik kilometrů od letiště spadl do pole a vzňal se.

Podle nepotvrzených informací pilot při manévru ztratil nad strojem kontrolu. „Jakmile zanalyzujeme všechna data, teprve potom zveřejníme příčinu nehody. To se stane přibližně v příštích šesti až osmi týdnech,“ citoval deník Bild vyšetřovatele.

Na palubě byli tři lidé. Byla mezi nimi také ruská podnikatelka Natalija Filjovová, která patří mezi padesátku nejbohatších žen v Rusku.

Pětapadesátiletá Filjovová je spolumajitelkou a ředitelkou průmyslového a dopravního holdingu S7 (známý také jako Siberian Airlines), který tvoří 15 leteckých a servisních společností. Její jmění odhadoval časopis Forbes na 600 milionů dolarů.

Trasa letadla, které se na cestě z francouzského Cannes zřítilo nedaleko německého Frankfurtu. (31. března 2019)

„Holding S7 Group vyjadřuje co nejhlubší soustrast rodině,“ uvedla společnost v prohlášení.

01.dubna 2019 v 01:26, příspěvek archivován: 01.dubna 2019 v 10:54

A single-engined turboprop Epic LT aircraft has crashed near Egelsbach Airport in Germany. According to media, 3 occupants, 1 pilot and 2 passengers died in the crash. One of the passengers was Natalia Fileva, co-owner of Russian S7 Airlines. https://t.co/UfV37Tfvnp https://t.co/BeG7Scu2GE

I druhým mrtvým cestujícím je údajně ruský občan. Podle Bildu by obětí měl být otec ruské podnikatelky.

Na zjišťování okolností nehody a vyšetřování se podle médií podílejí i ruští a američtí specialisté.

31.března 2019 v 19:48, příspěvek archivován: 01.dubna 2019 v 09:48

Bei der Einsatzfahrt zur Absturzstelle wurde ein Streifenwagen auf der Bundesstraße 486 bei #Langen in einen Unfall verwickelt Zwei Personen starben / Drei unserer Kollegen kamen mit teils schweren Verletzungen in Krankenhäuser Alle Infos gibt es hier https://t.co/3wjd8nfpRp

Další dva lidé zemřeli, když na místo neštěstí mířilo policejní vozidlo. Do toho narazilo jiné osobní auto, které předjíždělo další vůz. Při nehodě zemřeli 24letý muž a o dva roky mladší žena. Tři policisté (dva muži a jedna žena) byli transportováni do nemocncie.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video