Německý kancléř Olaf Scholz ukázal pohmožděnou tvář poté, co upadl při běhání....

Německý kancléř Olaf Scholz ukázal pohmožděnou tvář poté, co upadl při běhání. (4. září 2023) | foto: Profimedia.cz

Pirát Olaf. Scholz ukázal pohmožděnou tvář s páskou přes oko

  • 9
Německý kancléř Olaf Scholz poprvé ukázal svou tvář poté, co upadl při běhání a pohmoždil si obličej. Nyní nosí přes pravé oko černou pásku. Uživatelé sociálních sítí jej ihned označili za piráta. Scholz sám řekl, že se na pozornost internetu těší.

„Jsem zvědavý na memy,“ napsal německý kancléř k fotce zveřejněné na sociální platformě X, dříve Twitter. „Děkuji za všechna pěkná přání, vypadá to horší, než to je!“

Uživatelé sociálních sítí pod příspěvkem přáli kancléřovi brzké uzdravení. Mnozí jej přirovnali k pirátovi. Město Kolín na Rýnem poslalo „Pirátovi Olafovi“ pozvánku na zdejší karneval.

Internetoví vtipálci využili příležitosti.

Podle německých médií Scholz upadl během víkendu při běhu ve svém rodném městě Postupimi, jeho ochranka jej nestihla zachytit. Na fotce je vidět, že má kolem oka zakrytého páskou tmavě rudé podlitiny.

„Dnes ráno byl v docela dobré náladě, ale stále vypadá trochu otlučený,“ řekl v pondělí kancléřův mluvčí Steffen Hebestreit. Podle něj kancléřství zveřejnilo fotku, „aby si každý mohl zvyknout na to, jak bude vypadat příští týden nebo dva.“

Německý kancléř Scholz upadl při běhání a pohmoždil si obličej, ruší program

Kvůli svému zranění Scholz odřekl nedělní schůzky v Hesensku, kde se 8. října konají zemské volby. Svých dalších veřejných povinností by se měl ale již zhostit.

Kancléř přiznává, že během svého dospívání nenáviděl sport, později si jej ale oblíbil díky své manželce, Brittě Ernstové. „Dnes běhám tak často, jak jen můžu,“ uvedl. Na sportovní aktivity si snaží vynahradit čas alespoň dvakrát až třikrát v týdnu.

Scholz stojí v čele Německa od prosince 2021. Dříve působil jako ministr financí a práce a jako starosta Hamburku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Německo, Olaf Scholz

Video