Zácpa u Villachu měřila v poledne 60 kilometrů. Ilustrační foto.

Zácpa u Villachu měřila v poledne 60 kilometrů. Ilustrační foto. | foto: Robert Rambousek, MF DNES

Němci cestou na prázdniny ucpali Rakousko, kolona měla 60 kilometrů

  • 36
Zřejmě začátek letních prázdnin v německých spolkových zemích Bádensko-Württembersko a Bavorsko způsobil dopravní kolaps v Rakousku. Na jihu země uvízly v poledne tisíce řidičů v koloně, která dosáhla délky až 60 kilometrů a v podstatě zablokovala cestu do Itálie a Slovinska.

Auta se zastavila u Villachu, kde se kříží dálnice A2 do Slovinska s Tauernskou dálnicí A10 vedoucí do Itálie. V poledne byla zácpa dlouhá 60 kilometrů, řekla agentuře DPA mluvčí rakouského autoklubu ÖAMTC.

Dodala, že ve většině hotelů v oblasti je právě sobota dnem, kdy se střídají jednotlivé turnusy dovolených.

"Zácpy před Tauernským tunelem jsou minulostí, místo toho se stojí v Korutanech," uvedla mluvčí. U tunelu mezi spolkovými zeměmi Salcburskem a Korutany byl v červnu zprovozněn i druhý tubus a doprava na jednom z dosud nejproblémovějších míst při cestě k Jadranu je od té doby v podstatě plynulá.

Kromě toho se řidiči asi na hodinu zdrželi také před dálničním tunelem Karavanky, který spojuje Rakousko a Slovinsko. V podvečer už ale byla situace na všech dálnicích klidná a kolony zmizely.

Znovu se mají řidiči připravit na zácpy v neděli, kdy je ale podle autoklubu zastihnou v opačném směru na sever.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video