Diskuze

Nejvyšší soud USA má poprvé ve své historii černošskou soudkyni

Americký Senát ve čtvrtek schválil do nejvyššího soudu Ketanji Brownovou Jacksonovou. Stala se tak první černoškou, které se podařilo získat post u nejvyšší soudní instance USA. Kandidátku amerického prezidenta Joea Bidena podpořilo 53 senátorů, proti se vyslovilo 47.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Svůj názor na Bidena a jeho rozhodnutí radši psát nebudu.Že jo pane censore.:-P

5 3
možnosti
Foto

Stačí ho napsat slušně a cenzor ti dá pokoj.

3 1
možnosti
MK

lamentovani rasistu, ultrapravicaku a ruznych Qanon pomatencu, stejne jako bezobsaznost ci lzivost jejich namitek vuci KBJ, to nejlepe ukazuje, jak dobrou volbou a kvalitni kanditatkou byla.

2 15
možnosti

P75e21t72r 21Ř88i25h43á96k

8. 4. 2022 10:19

je videt, ze vam jednodussim levicakum staci ke stesti opravdu malo :)

4 2
možnosti
SW

Biden to sice ze zacatku pohnojil tim, ze oznamil, ze vybere cernosku, tim jakoby dal najevo, ze je dulezitejsi rasa a pohlavi nez kvalifikace, kdyby to udelal jako Obama,proste vybiral soudce a pak vybral Sotomayor, bylo by to lepsi. Ze zacatku jsem tez byla skepticka, ale nakonec vybrali schopnou a kvalifikovanou. Tahle zena, byt ma idiotske krestni jmeno (Swahili, ale ghetto, kdo zna USA, pochopi), je velmi schopna a ma praxi, na rozdil od predchozi nominovane glorifikovane katolicke sektarske profesorky prava. Nemyslim si, ze se samotny soud nejak drasticky zmeni, ale je dobre, ze je tam osoba, ktera zna pravo a ma praxi.

6 9
možnosti
ZP

Myslel jsem, že jde hlavně o jmenování toho nejlepšího kandidáta. Tohle jásání nad černoškou mi připadá, jako by někdo chtěl naznačovat, že teď bude americké soudnictví lepší. Že vlastně Nejvyšší soud byl rasistický, protože jen bílý. Takový názor už ale rasismem je:-P ...

21 4
možnosti
DM

hloupost! Nerozumite problemum USA, tak radeji nemluvte....

3 12
možnosti
Foto

Vyborne. To je ta, co nezna definici zeny. Tvrdi, ze "lide mohou otehotnet" Nikoli ze (pouze) zena muze otehotnet...

13 3
možnosti
TB

Když jediné co potřebujete je barva kůže.

Současné USA mají vyhrocenější rasové zákony než nacistické Německo.

9 5
možnosti
MR

Ok, počkám si až skončí poslední běloch....

4 3
možnosti
JB

Ovšem dostala to proto, že je černá žena a levicový radikál ne kvúli tomu, že byla nejkvalifikovanější kandidát.

Ten sen Martina Luthr Kinga, že by se měli všichni lidé posuzovat stejně je již mrtev

20 5
možnosti
MK

tak to kecate na plne pecky, kvalifikaci a predpoklady ma vyborne, daleko lepsi, nez mnozi z dosavadnich soudcu ve SCOTUS

4 12
možnosti
MK

Gratulace, velmi dobry vyber, kvalitni kandidatka, o parnik prekonavajcici zvlaste nektere nedavne minule nominanty.

4 13
možnosti
MK

Je tristni, ze mezi GOP se nasli pouze 3 jakztakz rozumni a ne zcela vysinuti jedinci, kteri pro ni zvedli ruku. Ten zbytek je skutecne tragikomicka particka, vsak mnozi sami otevrene priznali, ze KBJ je excelentni a vyborne kvalifikovana, a ze vlastne ani nemaji poradny duvod, proc hlasuji proti ni. Jiste, ze to vi, proc-jsou podelani z toho, ze by je jejich potrestene MAGA volicstvo vytrestalo. Hlasovat pro zenu-cernosku-Bidenovu nominantku v jedne osobe? To by si za ramecek nedali.

3 8
možnosti
VS

Tahleta nadhera se behem sve soudni praxe vyznamenala predevsim neuveritelne mirnymi rozsudky v pripadech rozsirovani detske pornografie. Vsichni tihle sexualni predatori se modlili aby se dostali k ni. A taky krasnej moment na schvalovacim slyseni Senatu byl, ze nebyla ochotna odpovedet na otazku, jestli existuje fyzicky rozdil mezi muzem a zenou. Ze pry neni biolog.....Zkratka dalsi "woke" darecek od Brandona a jeho party.

28 5
možnosti

P31e16t36r 69Ř30i92h95á12k

7. 4. 2022 21:55

Asi nevi co ma mezi nohama.

6 4
možnosti