Boeing 747 se při vzletu rozlomil na dvě části.

Boeing 747 se při vzletu rozlomil na dvě části. | foto: Reuters

Nákladní letadlo se při startu v Bruselu rozlomilo na dvě části

  • 69
Americké nákladní letadlo Boeing 747 při startu sjelo z ranveje bruselského letiště a rozlomilo se na dvě části. Při nehodě, která se stala v půl druhé odpoledne, se lehce zranili čtyři lidé, informoval britský server BBC. Incident neovlivnil provoz letiště.

Hasiči pro jistotu pokryli křídla letadla hasicí pěnou, aby se stroj nevznítil, protože měl plnou nádrž paliva. Důvod, proč se letadlo rozlomilo, není dosud známý.

Boejing 747 se při vzletu rozlomil na dvě části.

Boeing 747 patří americké dopravní společnosti Kalitta. Na palubě bylo podle mluvčího letiště Tru Lefevera pět lidí, náklad měl namířeno do Bahrajnu. Co ale letadlo převáželo, mluvčí neví.

Boejing 747 se při vzletu rozlomil na dvě části.

"Čtyři lidé na palubě byli lehce zraněni," uvedl pro BBC Francis Vermeiren, starosta nedalekého města Zaventem, který řídil záchranné práce. "Letadlo se zastavilo na samém konci ranveje, nedaleko obytných domů a hřbitova," doplnil.

Pro belgickou rozhlasovou stanici VRT poté uvedl, že se pilot svěřil záchranářům, že při vzletu slyšel ohromný rámus.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video