Diskuze

Izraelská armáda cvičí ve městě duchů, vojáci mu přezdívají Minigaza

Muslimské volání k modlitbě se rozléhá městečkem, které poznalo jen válku. Nachází se tam asi pět stovek opuštěných domů, z nichž nejvyšší má osm pater. Zdi obklopující úzké uličky zdobí nástěnné malby a plakáty oslavující zabité palestinské bojovníky. Na žádné mapě ovšem toto město není. Oficiálně je známé jako výcvikové středisko pro městský boj. Izraelští vojáci, kteří zde provádějí vojenská cvičení, mu však říkají Minigaza.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"...na okupovaném Západním břehu Jordánu..."?

"Okupovaném"? U Arabů, resp. muslimů bych takové vyjádření chápal, ale v seriózním tisku/médiu?

"V každé z válek obviňují Izrael z toho, že v hustě zalidněných čtvrtích použil nepřiměřenou sílu, což přispělo ke zvýšení počtu civilních obětí."

Jojo, dovolil si zničit odpalovací zařízení raket na zahradě školky nebo na střeše nemocnice, sklad munice či velitelské stanoviště v mešitě nebo husté městské zástavbě..., když tam předtím zavolal, aby se lidé zdekovali. (To o izraelském včasném varování provalili, díky své velkohubosti, sami Arabové.;-) Tatík se chlubil, jak po izraelském telefonátu sezval celou rodinu a sousedy na střechu domu. Měli kliku, pilot letadla je viděl a útok byl zrušen. Kdyby tam letěla raketa...:-/)

2 0
možnosti
JP

Israel Defend Forces! Be strong!

2 0
možnosti
LS

Tak Minigaza to určitě není. Na to je toto místo příliš úhledné a čistotné. To je, jakoby chtěl někdo srovnávat Chánov s nějakou satelitní vesničkou.:-/

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti
JD

"Izrael v Pásmu Gazy vedl čtyři války proti militantnímu islamistickému hnutí Hamás" redaktore co je takové islamistické hnutí ??? něco jako třeba SS nylo nacisistické hnutí ?? 8-o ne .. vždy je to jen muslim či nacista

1 0
možnosti
DH

SS byla nacistická organizace. Hamás je islamistické hnutí. Nevím co přesně se snažíte říci.

3 2
možnosti