Diskuze

OSN přijala pakt o uprchlících. USA a Maďarsko byly proti, Česko pro

Valné shromáždění OSN v pondělí drtivou většinou přijalo globální pakt o uprchlících, který rozšiřuje současný mezinárodní právní rámec o běžencích. Proti hlasovaly pouze Spojené státy a Maďarsko, Česká republika právně nezávazný dokument podporující mezinárodní spolupráci podpořila, ačkoli premiér Andrej Babiš byl původně proti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Nechápu slovo „XENOFOB“ a zejména "ISLÁMOFOB"... v souvislosti se současnou uprchlickou vlnou

"FOBIE" je přece "chorobný, patologický strach" - zpravidla z něčeho NEZNÁMÉHO.

To, o co my se tu snažíme, je standardní politický odpor PROTI NĚČEMU VELMI ZNÁMÉMU - proti středověké, agresívní, kruté a nerovnoprávné ideologii, která ZAPLAVUJE SVĚT! Ideologii, která legitimizuje pedofilii, znásilňování a mrzačení žen, mučení, přepadávání a TERORISMUS NA NEVINNÝCH CIVILNÍCH OBĚTECH!

To je podobné, jako by mi někdo řekl, že jsem KOMUNISTOFOB nebo FAŠISTOFOB! :-(

Nazývejme věci pravými jmény:Toto nejsou UPRCHLÍCI – toto jsou NÁJEZDNÍCI!

UPRCHLÍK – ten utíká PŘED něčím! Např. v r. 1942 PŘED NACISMEM, v r. 1948 a 1968 PŘED KOMUNISMEM. Ale tihle „uprchlíci“ si svůj středověký islám BEROU S SEBOU! :-( Dovedete si představit, že v r. 1943, po strastiplné cestě do Ameriky, vystoupíte pod sochou Svobody, a začnete křičet "AŤ ŽIJE HITLER"? A v roce 1969 "AŤ ŽIJE BREŽNĚV! SLÁVA KOMUNISMU! AŤ ŽIJE HUSÁK !" ???

Chápete to?

Oni utíkají „před islámem“ – Ale všichni tihle NÁJEZDNÍCI vylezou z vlaku či autobusu - a co jediné křičí? "ALLÁHU AKBAR"!

A my jako idioti je tu ještě vítáme, zásobujeme, učíme česky...

Nevíte, že hlavní súra v Koránu je: NIČIT VŠECHNY BEZVĚRCE – a ŠÍŘIT ISLÁM I NÁSILÍM? Evropa páchá sebevraždu v přímém přenosu. Na závěr jednu logickou poznámku: BÝT PROTI ISLÁMU není RASISMUS! Islám NENÍ RASA!

1 0
možnosti
JK

Zvláštní, jak jsou leckde informace odlišné - takže část z jiného článku -

Je smutné, že Valné shromáždění Organizace spojených národů se mění na nástroj bloku muslimských zemí, který se zpronevěřuje původním cílům této instituce a prosazuje jen své politické cíle, a to i přesto, že se zavázali být objektivní a spravedliví.

Moc bych si přál, aby Česká republika i další evropské země byly na Valném shromáždění aktivnější a začaly dbát na dodržování pravidel a skutečné objektivitě, která se v posledních letech naprosto ztrácí. Jinak se obávám, že existence této instituce brzy zcela ztratí smysl.

Jaké mají v % zastoupení islámské země v OSN a jejich příznivci? Odhaduji většinu.Takže OSN je už dneska islámská organizace.Jediná šance je, je finančně přidusit.USA to už udělaly.Západoevropské země které štvou proti Izraeli a podporují teroristy nebudou následovat USA. I my tak přispíváme teroristům na jejich výboje.

OSN vzniklo jako parta vítězů nad Německem a Japonskem.: Dnes se však proti svým zakladatelům obrací a stává se nebezpečím. Není na čase tuhle organizací opustit a založit jinou jen pro euroatlantickou civilizaci?

Kde lze zjistit, jaký je tam skutečný počet muslimských států ?

Teď v Marrákeši formálně globální pakt o migraci schválilo 164 zemí. Na konferenci nedorazily tři desítky členů OSN, včetně České republiky.

2 0
možnosti
OS

O74t91a 66S15a59l30y56k

19. 12. 2018 12:50

Je pozoruhodné, jak jsou nacionalisté přesvědčeni o své pravdě v rozporu s celým zbytkem světa. Že by ztráta soudnosti?

1 4
možnosti
OS

O48t16a 10S37a97l60y45k

19. 12. 2018 12:45

Nepřipadáte si tak trochu osamoceni? Trump, Orbán a vy, xenofobové? Máte mimo jiné chybné informace o tzv. rozvojových zemích . Doporučuji něco nastudovat. Třeba knihu Hanse Roslinga - i v češtině - Faktomluva. Knihu věnoval letos Bill Gates všem absoventům VŠ v USA;-D

1 5
možnosti
MJ

Milí sousedé, kalíte vodu, a nikdo z vás ani neví, proč. - Pokud jde o uprchlíky, není o čem diskutovat.

Uprchlíky přijímají všechny civilizované státy světa už tisíce let. Lidé utíkají před přírodními katastrofami, před válkami, před diktaturami nebo před náboženským útiskem. Už přes šedesát let existuje i mezinárodní úmluva o uprchlících, kterou naše země ratifikovala, a která nás zavazuje uprchlíky přijímat podle dohodnutých a pravidel. (K těm pravidlům mimo jiné patří i to, že si v důvodném případě každá země může pro přijímání uprchlíků svobodně stanovit teritoriální omezení.)

Maďarsko ani USA od úmluvy neodstoupily, takže mají stejné závazky a povinnosti jako všichni ostatní signatáři: to, že v pondělí v OSN hlasovaly proti, je jen prázdné politické gesto bez praktického významu.

S tím nikdo nic nenadělá, a je úplně zbytečné kolem toho projevovat nějaké vášně.

4 6
možnosti
HP

Pokud jde o uprchlíky, není o čem diskutovat? A že máme právo se rozhodnout koho a jak přimout? Už nemáme. Zavázali jsme se podpisem sdílet břemeno a zodpovědnost k uprchlíkům. Když jich ke hranicím Evropy dorazí několik milionů (desítky milionů čekají na svoji příležitost a lidsko-právní organizace je budou o nastalém vývoji informovat, tomu věřte), jsme pak, jak se u nás lidově říká, v riti...

5 2
možnosti
Foto

Salámová metoda v praxi! Memoranda a nezávislé deklarace a najednou z toho bude zákon! Babiš mě včera natvrdo v TV , ze prý se musíme obchodně zaměřit na Afriku ze tam přibude hodně lidi , tedy zákazníků ! Toto je pohled majitele holdingu a ne premiéra , protože tito lidé, co se nekontrolovatelně rozmnožují ekologicky zatízí tak planetu, ze se neuživi , natož aby měli peníze na utrácení , je to opět kolonialismus a nebo to tam budeme dávat zadarmo , jako socialismus! Nelogické rozhodnutí politiků , které přivedou svět do války!

1 1
možnosti
Foto

Naštval ... mělo být

1 1
možnosti
HP

Inu, tak už nepůjde o přerozdělování migrantů, ale o přerozdělování uprchlíků. Nebude žádná migrační krize, budou uprchlické krize, které se svým podpisem paktu zavázala řešit i ČR.:-/[>-]EU

3 1
možnosti
MP

Paculová, kde se v tom paktu hovoří u povinnosti přijímat uprchlíky? Vy jste si ten pakt po svém a dost podstatně poupravila,co?

0 1
možnosti
AM

A57d78a64m 12M85a61l25ý

19. 12. 2018 7:20

Takže Babiš zase otočil?

Nebo ho neposlouchá jeho vlastní vláda?

Nebo jim poručil: "Vybuďte pro, ale já jsem jako proti" ??

3 0
možnosti
JH

Babiš si kope hrob. Kde asi bude brát voliče, až přijde o tyhle?EURv

3 0
možnosti
JM

koukám článek ve velkém zájmu (900komentářů), novodobý "Mnichov 38" podepsán a žádný další článek a názory oponentů na křišťálovém idnesu nejsou... Lidé pamatujte před dvěma lety nebo tak nějak časově soudruh Babiš říkal že je připraven přijmout a zaměstnat až 15 000 migrantů...pak mu poradili at trochu otočí, že národ chce slyšet něco jiného, ale ted když ho Brusel má v hrsti díky dotacím pro agrofert...tak ted nás prodá bez mrknutí oka...Takže Babiši národ není hloupy...tímto sis podepsal ortel...asi přece jenom tě tvá minulost dostihla...a starého psa novým kouskům nenaučíš...je mi z vládl na zvracení, jak můžou takto prodat vlastní zemi...Rv

3 0
možnosti