Diskuze

Uprchlické tábory v Řecku jsou přeplněné, děti trpí úzkostmi a ubližují si

V zájmu zachování psychického i fyzického zdraví migrantů by mělo Řecko okamžitě odvézt děti a nejvíce zranitelné dospělé z uprchlických táborů na ostrovech v Egejském moři. Vyzvala je k tomu organizace Lékaři bez hranic. V táborech o kapacitě asi 6 400 lidí je nyní až 20 500 migrantů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Tak ať se vrátí domů....

0 0
možnosti

M52i29l36a22n 12Š49i62p21l66a

9. 10. 2018 16:52

Když někdo zmínil skutečnost že jde o bezpečnost Evropy byl nálepkován xenofobem..rasistou..náckem..

Teď když se potvrdilo že je v Evropě plno bojovníků z IS tak jak titulovat tyto slepé vítače??

Idioty??

2 0
možnosti
MP

Dětí je mi líto, ale proč rodiče riskujou tak náročnou migraci? Co tady očekávají? Vědí, jak je alespoň východní Evropa odmítá. Dnes mají možnost při globální informaci si to ověřit. Já takový mobil nemám, co vidím kolikrát u lidí z uprchlických táborů.Takže informování jsou. To nejsou židi z druhé světové války. Jenom doufají, že nejlepší bude odejít z vlasti. A snad na ty svoje děti ani při tom nemyslí. Asi pro ně dobro chtějí, ale to si musí postupně udělat pořádek ve své zemi. Je to určitě složitý a těžký, ale čím vším si prošli naši dědové a tátové?

1 0
možnosti
MK

50 sirotků? To by byl hromadný únos. Tam skoro žádní sirotci nejsou, končí debatu Tereza Spencerová. A referuje po návratu ze Sýrie

0 0
možnosti
JK

V podstate jediny rozdil mezi vetsinou Cechu a Syranu je, ze Cesi meli to stesti, ze se narodili o 3000 km vedle, jinak by dnes delali zhruba to same co delaji Syrane... Smutne je, ze vetsina Cechu nepocituje zadny vdek a zadnou moralni povinnost mit s temi ostatnimi aspon trochu soucitu...

3 4
možnosti
JK

Objevi se faktograficky clanek o tom, ze v uprchlickych taborech v Recku tedy napr. konkretne v tabore o kapacite 6400 se dnes nachazi 20 500 migrantu z toho tretina jsou deti a ty to tam nezvladaji a pokousi se spachat sebevrazdy. Lekari bez hranic vyzyvaji evropske staty pro urychlenou evakuaci tech nejzranitelnejsich. Vetsina mistnich diskuteru to nazve pohrdave "masirkou" s tim, ze nezpochybni ani pocty lidi tisnicich se dlouhodobe v taborech, ani kapacitu tabora, ani to, ze pachaji sebevrazdy. Maximalne diskuteri zpochybni, ze jsou to deti, protoze teenager ve 13 letech uz prece neni dite (a je tedy zrejme dle nich celkem v poradku, kdyz se pokusi spachat sebevrazdu). Tim svuj pohrdavy prispevek zakoncuji, pripadne jeste navrhnou Putinovo "reseni" at se tyto deti odvezou do Syrie odkud uprchli pred valkou a Asadem, valka uz prece skoro skoncila, co na tom, ze prisli o rodice a bydleni, tatka Asad se o ne urcite postara lepe nez nejaka kulturne uplne jina Evropa... Tj. EU posle Asadovi Syrany co pred nim utekli a hlavne velke prachy jak chce Rusko a Asad uz je nasledne pouzije na starost o detske sirotky... :-/

3 3
možnosti
KP

No na fotkach vypadaji spokojene

2 3
možnosti
VS

Lekari bez hranic by meli jit prikladem a misto zvaneni si je vzit vsechny do opatrovani. A svet zase bude o neco vic slunecnikovej.

2 3
možnosti
MK

Nejdřív si zjisti, co dělají Lékaři bez hranic, než se tu začneš ztrapňovat hloupými kecy o žvanění. Smutné je, že to většinou říkají lidé, kteří raději přejdou na druhý chodník, než aby dali dvacku na lidi s rakovinou, že Suchodole?

3 4
možnosti

Zkouším si představit, co asi bude další level nátlaku, pokud tenhle doják na toho fašistického a xenofobního Babiše nezabere.

Možná, že za pár dní vyjde zpráva, že Pašeráci bez hranic v Řecku vytipovali 50 na smrt nemocných sirotků, které může zachránit jedině neodkladná operace, přičemž jediná vhodná klinika s volnými kapacitami se nachází v Česku. Pokud jim nebude pomoženo, tak do týdne určitě zemřou.

7 2
možnosti
MK

Paní Šojdrová si je vezme.;-)

4 0
možnosti
JK

To asi ne, ale 50 ceskych rodin uz se nabidlo, ze je vezme.

0 0
možnosti