Muž je utěšován u místa požáru v baru v mexickém městě Coatzacoalcos (28.8.2019) | foto: Reuters

Útočníci v Mexiku zapálili noční klub, zemřelo nejméně 23 lidí

  • 5
Nejméně 23 lidí zahynulo v noci na středu při požáru v baru v přístavním městě Coatzacoalcos v mexickém státě Veracruz. Dalších 13 lidí bylo vážně zraněno a jsou v péči lékařů. Podle svědků útočili neznámí ozbrojenci, patrně členové gangů.

O život přišlo osm žen a patnáct mužů. Mexický deník Excélsior cituje svědky, podle nichž na bar nejprve zaútočila skupina ozbrojenců, která začala střílet a pak použila zápalné lahve. 

Ozbrojenci zaútočili na klub Caballo Blanco krátce po desáté hodině večerní místního času (05:00 SELČ). Britský deník The Independent označil podnik za noční klub s tanečnicemi na stole. 

Požár pravděpodobně způsobily zápalné lahve. Na místo dorazili policisté i vojáci. Úřady okamžitě zahájily vyšetřování, po útočnících se pátrá. 

Guvernér státu Cuitláhuac García naznačil, že za zločinem stál spor gangů, informovala americká televize NBC

Na Twitteru uvedl, že zločineské skupiny tu nebudou tolerovány a zasadí se o to, aby byl potrestán každý, kdo se do útoku zapojil. 

Oblast kolem města Coatzacoalcos je známá vysokou zločinností a vraždami. Před několika měsíci v nedalekém městě Minatitlán skupina ozbrojenců vtrhla na večírek, kde zabila více než deset lidí, včetně několika nezletilých. 

Coatzacoalcos, stát Veracruz, Mexiko

Coatzacoalcos, stát Veracruz, Mexiko

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: požár, NBC

Video