Diskuze

Koněvova dcera chce památník převézt do Moskvy, starosta Kolář je pro

Dcera sovětského maršála Ivana Koněva Natalja Koněvová začátkem týdne na stránkách ruského armádního týdeníku Zvezda oznámila, že se pokusí převézt památník svého otce z Prahy. Ruská státní televize pak odvysílala, že se dějiny druhé světové války staly v Praze důvodem k vyřizování účtů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Rusové záměrně přehlížejí, že problémem u této sochy není úloha Rusů v druhé světové válce, ale až po ní.

2 0
možnosti
Foto

H51o63n56z84a 95Š12u48p

9. 9. 2019 20:13

Pokud sochu zaplatí, tak ať si ji odveze. R^

0 0
možnosti
JP

J21o57s90e87f 54P25o72t38r

9. 9. 2019 19:19

Myslím, že musíme rozlišit dvě věci. Marxismus-leninismus, bolševismus, byla náboženská ideologie, která na základě falešných a vymyšlených postulátů, uchvátila nejúbožejší z úbohých, tím, že jim slíbila ráj na zemi. Po sobě zanechal podle historiků na 100 milionů mrtvých.

Druhá věc je nacismus. Ten na základě stejně falešných a vymyšlených postulátů si osoboval právo vládnout nejdřív Evropě, pak světu, ovšem s tím, že právo na německou vládu budou mít jen někteří a ostatní budou vyhlazení nebo zotročeni. Mezi ně patřili hlavně židé a v druhé řadě Slované. Před zotročením nás zachránily miliony padlých ruských vojáků a Koněv je jen a pouze jejich představitel.

Horší věc než socha je bohužel to, že asi 80% české populace myslí v komunistických intencích - hospodářství, politika, umění, dějiny. Ke komunismu se svobodně rozhodla česká veřejnost, reprezentovaná a zvolená KSČ, v r.1948, nemalá část ho podporovala a tyla z něho po celou dobu. Národ má takové sochy, jaké si zaslouží, socha Koněva by měla zůstat.

2 1
možnosti

Ruaký vliv je nutno omezit na minimum, vše,i prostředky....už to chtěl kníže Rostislav...bohužel se vždycky našli nějací opilí Svatoplukové!!

1 0
možnosti
VG

Pěkná ostuda. To si v Rusku vychutnají a Zeman si tam už neťukne.

0 4
možnosti
MZ

Starostovi neumící ohlídat svěřený majetek by měli svěřit něco méně náročného.

1 8
možnosti
KH

Tak si to shrneme za máme být SSSR vdeční. 23.8.1939 Pakt Ribbentrop Molotov

17.9.1939 přepadení Polska, 30.9 přepadení Finska, červen 1940 obsazení pobaltí.

SSSR a stupnické Rusko je agresivní stát, sousední země a východní evropa o tom ví své.To co bylo u nás v roce 1945 nebylo osvobození, ale jen vystřídání jednoho zrůdného režimu druhým. Rešení by bylo zeštíhlit Ruské zastoupení na minimální úroveň, zabvení se všch monumentů bývalého SSSR a bolševiků na našem uzemí. Na mistě pomníku Koněva bych udělal památník obětem pražského povstání a vojákům gen. Vlasova. Jejich velvyslanetví ať si plácá co chce jsme suverení země ne žádný satelit.

8 2
možnosti
PK

......a máme štěstí, že se mu 9. května 1945 nevešly do džípu hodiny ze Staroměstské radnice.

4 0
možnosti
PB

P27a87v86e61l 70B14e53ň39o

9. 9. 2019 12:06

Ty byly rozbité po USA náletu ....;-)

4 3
možnosti
PH

Pozorovatelé ruských manýrů si už jistě všimli, že pokud se řeší nějaká věc, která je ruskému vedení nepříjemná, která odhaluje jejich zkreslování historie či na pravou míru dává jejich zavádějící pojmy, jako je osvobození, bratrská pomoc, pozvání dělnicko rolnické, boj za sociální spravedlnost atd., tak se z ruské,kdysi sovětské strany pravidelně ozve totéž...rudá armáda sama osvobodila danou zem od nacismu, dojde k zhoršení dobrých vztahů a připomenou převeliké ruské oběti války a nacismu, proto si daná země nemá co vyskakovat a opovažovat se myslet si něco jiného než si myslí Kreml. Pochopitelně ten, kdo se takto proti rusku vymezí, je okamžitě označen za fašistu, když je to provinění horší, tak za nacistu.

9 1
možnosti
Foto

Kam kdy přinesl komunista nebo Rus pokrok rozvoj blahobyt a kde nevraždili?! Zaostalé nesnášenlivé Rusko je dnes Jediným bezpečnostním rizikem v Evropě kde nikdo jiný než Rus nekrade okolní území cizích suverénních států!

2 1
možnosti