Vícepatrovou budovou v Madridu otřásla silná exploze, zemřeli dva lidé

  • 23
Silný výbuch otřásl centrem Madridu. Exploze poškodila pět ze sedmi pater budovy v ulici Toledo. Agentura Reuters s odvoláním na madridského starostu píše, že výbuch nepřežili přinejmenším dva lidé. Podle předběžných informací neštěstí zapříčinil zřejmě únik plynu.

Podle reportéra stanice TVE je i několik zraněných. Policie a záchranářské služby zprávy o zraněných zatím nepotvrdily.

Stanice Telemadrid uvedla, že uvnitř budovy je uvězněn alespoň jeden člověk. „Kněží, kteří žijí v pátém a šestém patře, jsou v pořádku. Snažíme se najít dobrovolníka, který s námi pracuje,“ řekl generální vikář Telemadridu.

Agentura Reuters s odvoláním na sousedy uvádí, že budova byla náboženským komplexem, kde se kněží vyučovali a poskytovali charitativní pomoc bezdomovcům.

Výbuch zničil střechu budovy, na fotkách jsou vidět i poničená patra. Nemovitost je stále zahalena kouřem.  Na místo dorazilo devět jednotek hasičů a desítka sanitek. 

Budova leží v těsné blízkosti pečovatelského domu. Ten nyní záchranáři evakuují a seniory přemisťují do hotelu. Původní zprávy hovořily o výbuchu v tomto domě pro seniory, což se podle deníku El País nepotvrdilo. Mluvčí pečovatelského domu uvedla, že žádný z jeho klientů nebyl zraněn. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: výbuch, Madrid

Video