Odbavovací terminál letiště JFK v New Yorku.

Odbavovací terminál letiště JFK v New Yorku. | foto: Profimedia.cz

Na letišti při skenování objevili v kufru živou kočku. Majitel o ní nevěděl

  • 57
Kuriózní objev čekal na zaměstnance letiště Johna F. Kennedyho v New Yorku. Při rentgenování jednoho z kufrů si v něm povšiml obrysu nápadně připomínajícího kočku. Po otevření zavazadla s překvapením zjistil, že se uvnitř skutečně skrývá živé zvíře. Majitel o zvířeti údajně nevěděl.

„Letištní personál byl zrzavým nálezem v zrentgenovaném a odbaveném kufru šokován,“ uvedla pro deník The New York Post mluvčí Úřadu pro bezpečnost v dopravě (TSA) Lisa Farbsteinová.

Neobvyklého cestovatele si zaměstnanec newyorského mezinárodního letiště JFK všiml při běžné kontrole zavazadla před odletem. Ze zipu kufru navíc vyčuhovaly zrzavé chlupy.

Také majitel kufru byl podle vyjádření Farbsteinové z živého objevu překvapený, o přítomnosti kočky ve svém zavazadle prý vůbec nevěděl. Namířeno měl z New Yorku na Floridu, kvůli nálezu však musel let odložit.

Kočka navíc nebyla jeho, údajně patřila jeho spolubydlící. Policie pak následně kontaktovala sedmatřicetiletou Alix z Brooklynu, která však zmizení zvířete jménem Smells vůbec neregistrovala.

„Zavolal mi policista a zeptal se mě, jestli chci podat trestní oznámení“, řekla listu majitelka zrzavého zvířete. „Chtěl vědět, jestli existuje nějaký důvod, proč se mi můj spolubydlící snaží ukrást kočku a odjet na Floridu.“

Alix však policistu ujistila, že se jedná o omyl. „Naše kočky opravdu rády prohlížejí tašky a krabice a jedna z nich mu zřejmě vlezla do kufru. Byla to jen nehoda,“ řekla.

Pro kočku následně dojel Alixin snoubenec. „Bála jsem se, že bude vyděšená, ale cestou zpátky ani nemňoukala. Chovala se, jako by se nic nestalo,“ uvedla majitelka zvířete.

Žena během letu tajně porodila, novorozence nechala v letadle v odpadkovém koši

Většina amerických leteckých společností umožňuje kočkám a psům letět se svými majiteli v hlavní kabině, pokud splňují velikostní požadavky, věk a cílovou destinaci v rámci USA při letech do 12 hodin.

Agenti TSA se se zvláštními nálezy setkávají často. Začátkem listopadu našli na floridském letišti střelnou zbraň napěchovanou v celém nevařeném kuřeti.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video