Při letecké show v Maďarsku se zřítil letoun T-28. Dva lidé zemřeli

  • 21
Při nedělní letecké show, která se konala u maďarského Székesfhérváru, se zřítil letoun a dva lidé zemřeli. Agentura MTI napsala, že šlo o otce a syna, kteří byli v letadle Trojan T-28.

Smrtelná nehoda se stala kolem půl čtvrté odpoledne. Dvojici bylo 67 a 37 let, uvedla agentura AP s odkazem na tamní policii.

Podle portálu Feol.hu pilot jeden z manévrů provedl v příliš nízké rychlosti, načež se letadlo zřítilo a explodovalo a dopadlo vedlo zaparkovaného auta. Dvojice, která se ve stroji nacházela, neměla podle portálu šanci na přežití.

Jedno dítě a dva dospělí utrpěli popáleniny a vrtulník je odvezl do nemocnice. Na místě zasahovalo mnoho záchranářů.

K tragédii se vyjádřil starosta nedalekého Székesfhérváru András Cser-Palkovics na svém Facebooku. „Jako podporovatele akce je pro mě těžké vyjádřit bolest (...). Modlíme se a myslíme na blízké obětí i zraněné. Jménem všech občanů našeho města přeji brzké a plné uzdravení zraněným!“ napsal starosta.

Letecká show byla byla předčasně ukončena. „Dav několika tisíc lidí na místě začal organizovaně opouštět místo,“ stojí v prohlášení policie.

Feol.hu uvádí, že nyní bude probíhat vyšetřování, nelze vyloučit ani technickou závadu. Profesionálové, které maďarský portál oslovil, se však domnívají, že mohlo jít o chybu pilota.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Maďarsko

Video