Let z Dubaje do New Yorku byl v karanténě, deset lidí skončilo v nemocnici

  • 120
Zhruba desítka z pěti set cestujících středečního linkového letu z Dubaje do New Yorku pocítila nevolnost, kvůli čemuž byl letoun společnosti Emirates na newyorském Kennedyho letišti odstaven mimo příletový terminál. Letadlo prohlíželi policisté a lékaři, let byl nakonec zpožděn tři hodiny.

Podle společnosti Emirates všichni pasažéři letu EK203 bezpečně opustili letadlo a byli vyšetřeni zdravotní službou. Tři pasažéři a sedm členů posádky byli převezeni do nemocnice, kde jim bude poskytnuta další zdravotní péče. Devět pasažérů prošlo dodatečným zdravotním vyšetřením ještě v blízkosti letadla, krátce poté mohli odejít. Ostatní pasažéři mohli ihned odejít k celní kontrole. 

„Naše posádka byla během vyšetřování na palubě společně s pozemním personálem plně k dispozici místním orgánům, letadlo je nyní opět předáno Emirates. Kvůli zpoždění dalšího letu bude zpáteční let EK204 z letiště JFK do Dubaje zpožděn o zhruba 3 hodiny. Pasažérům navazujících letů v Dubaji, kteří jsou zpožděním zasaženi, bude poskytnuta asistence při změně rezervace letu místním personálem,“ napsala Emirates v tiskovém prohlášení.

Původně agenturní zpráva hovořila o tom, že nevolnost pociťuje asi stovka cestujících. Podle televize CBS se nejmenovaní představitelé aerolinek domnívají, že se cestující přiotrávili závadným jídlem.

05.září 2018 v 16:31, příspěvek archivován: 05.září 2018 v 16:49

VIDEO: @Emirates #emirates #emirates203 The passengers were sick before they got on board. This is 100% not food poisoning. I asked for a mask bf we even took off. https://t.co/LvELQwLLWF

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

@Emirates #emirates #emirates203 The passengers were sick before they got on board. This is 100% not food poisoning. I asked for a mask bf we even took off. https://t.co/LvELQwLLWF

To však zpochybňuje jedna z cestujících Erin Sykesová. K videu z letadla, které zveřejnila na Twitteru, napsala, že cestujícím bylo špatně, už než nastoupili do letadla. „Stoprocentně nejde o otravu jídlem,“ napsala Sykesová s tím, že sama požádala o masku než letadlo vůbec vzlétlo z Dubaje.

Letušky odcházejí z letadla Emirates, které bylo kvůli nevolnosti pasažérů v karanténě. (5. 9. 2018)

Pilot letadla hlásil, že dva muži na palubě mají teplotu a asi stovka pasažérů „non-stop kašle“.

Airbus A380 z Dubaje přistál krátce po deváté ráno (15:00 SELČ) v New Yorku s pěti sty lidmi na palubě. Několik z nich si stěžovalo na nevolnost, dispečeři proto nařídili letounu přejet na odstavnou plochu a nepovolili nikomu vystoupit do příletové haly.

Podle zdrojů z amerických médií patrně incident nijak nesouvisí s kriminální či teroristickou činností.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video