Diskuze

Obávané moskevské Lefortovo. Věznice, kde Sovětský svaz nikdy nezemřel

Každého, kdo tam proti své vůli vstoupí, zavedou první kroky na zatuchlý červený koberec. „Ten mi hned připomněl období Stalina,“ vzpomínal později Igor Rudnikov, ruský novinář, který před pěti lety strávil v Lefortovu deset měsíců. Nebyl první ani poslední, kdo si při takovém „seznámení“ uvědomil, že v této nechvalně proslulé věznici je Sovětský svaz stále cítit ve vzduchu. Alespoň tady nikdy nezemřel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V cele Ruske federaci je videt ze Sovetsky svaz nezemrel - vetsina Rusu si preje jeho navrat.

1 1
možnosti
JK

To je dáno tou nešťastnou ruskou mentalitou. Oni nikdy nepoznali svobodu a možnost vlastního názoru a rozhodování. Proto to v devadesátých letech tak vypadalo. Většina čekala na rozkazy a ti, co se dokázali od toho odpoutat, byli jak utržení ze řetězu. A obě skupiny dnes plivou na Gorbačova.

1 0
možnosti
FO

A kdy vyjde článek o světově oblébené zařízení stejného typu které se jmenuje Guantánamo a i když je na Kubě, spadá por jurisdikci USA?

Tam určitě nikdy nebyl nikdo, kdo by tam být neměl a všichni "chovanci" byli vždy včas, řádně a spravdlivě odsouzeni...

1 3
možnosti
JK

Těch článků tu byla celá řada, ne ?

1 0
možnosti
SM

Vypadá to, že se trochu inspirovali v Plzni.

0 0
možnosti
OU
JV

Ten barák je slušně udržovaný.

0 1
možnosti
PR

Fuj, odporná věznice, do které nikdo nechce. Zatímco o pobyt v těch ostatních se lidé perou.

Tyhle články na iDnes beru jako daň za to, že si tady člověk může občas přečíst i nějaký "objektivnější" článek o Ukrajině. V jiných médiích by se mi to nepodařilo.

5 1
možnosti
RK

Nejlepší by bylo sebrat pár ruských "podnikatelů" blízkých režimů a vyměnit je za osoby vězněné v Rusku. A kašlat na nějaký lidský práva pro ty "podnikatele" stejně jsou to sponzoři Putinovy války

16 1
možnosti
JP

Osobně si myslím, že Rusové by se na výměnu leckoho vykašlali a pak, Západ uplatňuje právo i na lidi, kteří jsou proti němu /systému/ takže i podnikatel z Ruska, chycený příslušník silových struktur z Ruska má přece svá práva a to mu nemůžeme udělat. I když váš nápad je dobrý. Fascinuje mne, že i přes to, že tam nefunguje "právo" v klasickém slova smyslu a věrchuška si se silovými strukturami státu dělají co chtějí - že tam za Západu pořád někdo jezdí. Dává tím šanci, že ho Rusové zavřou...

8 0
možnosti