Diskuze

Roušky fungují jako očkování, covid se díky nim neprojeví, míní experti

Svět čeká na účinnou očkovací látku proti koronaviru a mezitím roste počet nakažených i mrtvých. Nicméně je tu jedna hypotéza, na kterou někteří vědci sázejí: roušky, které už nosí miliardy lidí, mohou fungovat jako náhražka vakcíny, neboť mohou přispět k imunizaci mnohých, aniž by škodily.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud je to jen mínění, měli by také porovnávat hypotézu, že u lidí, kteří infikováni byli, může nadužívání (tedy používání mimo nevyhnutelný blízký kontakt s jinými osobami) může opakované vdechování virem infikovaných vlastních kapének zachycených na roušce, zvýšit virové zatížení organismu a viru dát opakovanou šanci k zachycení a rozmnožení. Viry se totiž mimo hostitelské buňky nemnoží.

0 0
možnosti

Po půl roce výzkumů a milionech nakažených bych už rád slyšel více než jen "nedávné výzkumy naznačují". :-P

0 0
možnosti

A pokud je ta rouška při úplňku o půlnoci polita svěcenu vodou, tak chrání i proti rakovině!;-)

0 2
možnosti

Doufám že i toto samotné mínění trochu sníží počet antirouškových sobců.

3 0
možnosti
Foto

Tohle zní docela rozumně, kéž by tomu tak bylo.

4 0
možnosti

Je to především naprosto nepotvrzená hypotéza.

0 0
možnosti

Nedávno jsem četl na diskuzi zajímavý příspěvek, který jsem si okopíroval a dávám opět na téma očkování do diskuze:

-----------------------------

Tak něco s historie ...

"Dětská obrna je virové infekční onemocnění člověka. Původcem je Poliovirus z čeledi Picornaviridae. Přibližně 90 až 95 % infekcí nezpůsobuje žádné symptomy. To ovšem také znamená, že z těchto nakažených se stávají nevědomky přenašeči. Dalších 5 až 10 % lidí má méně závažné symptomy, jako jsou horečka, bolest hlavy, průjem, strnulost krku a bolesti v horních a dolních končetinách. Tito lidé se většinou navrátí do původního stavu během jednoho až dvou týdnů. U asi 0,5 % případů se objeví svalová slabost ústící v neschopnost pohybu. Část pacientů se plně zotaví. Z těch se svalovou slabostí okolo 2 až 5 % dětí a 15 až 30 % dospělých umírá.

Vakcína proti obrně byla vynalezena v 50. letech a bezprostředně poté se frekvence výskytu obrny v mnoha industrializovaných zemích výrazně snížila. Československo se v roce 1960 stalo první zemí na světě, kde byla obrna vymýcena na národní úrovni."

No ještěže v tehdejším Československu nebylo tolik antivax fanatiků, jak dnes v diskuzích na internetu

5 0
možnosti
Foto

A co to má společného s dnešním problémem?

0 0
možnosti

R23a48d62e70k 17K20o48h26u20t

2. 10. 2020 21:50

Podle místních expertů je New England Journal of Medicine něco jako Blesk, Aha a Expres dohromady. Experti se nezapřou, ti mají vždy pravdu... A plno životních zkušeností.

3 1
možnosti

R82a43d77e67k 40K32o94h76u32t

2. 10. 2020 21:52

A umí z kávové sedliny diagnostikovat své nemoci a pomocí síly vůle si je také léčit.

0 0
možnosti

Je to mozne cely tyden jsem si pripadal ,ze na me neco leze Covid 19 jsem si pravdepodobne prodelal koncem Ledna .....ted asi tyden mi bylo tak nak divne boleli me zada a celkove mi to pripadalo jakoby se ten kulisak zase skousel ukazat co umi ,ale tentokrat me krome unavy a bolesti zad okolo ledvin a zadychavani nic nebylo....pred tim me sundal na 3 dny co jsem jen prolezel nic nejedl a horecku stridala zimnice ...za den jsem propotil tak sest tricek a proleval jsem se tonic water a cajem z citronem ....a vitaminy C...po trech dnech byl klid....jeste jsem si rikal ze ta chripka je letos naka silna ...;-D

0 0
možnosti

Až mě bude doktorka nahánět, že mám propadlé očkování proti tetanu, tak jí řeknu, že nosím roušku.

5 7
možnosti

to spíš neoprén, celotělový

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 5
možnosti

H64a42n30a 11D64a13n73k26o

1. 10. 2020 23:16

Pre zdraveho cloveka je hlupost sa nechat ockovat proti chripke, ale rizikovi maju na vyber.

Nikto nikoho nenuti do ockovania na Covid. Bohuzial u Covidu nikto nevie ako jeho telo zareaguje. Dokonca aj vysoka imunita je nebezpecna - telo zacne prehnane reagovat na nakazu

4 0
možnosti