Diskuze

Masakr jako z hororu. Nemocnicím chybí kyslík, Brazílie s covidem prohrává

Nemocnice v brazilském státě Amazonas se marně snaží bojovat s masivním nárůstem infekcí covidu-19, jenž souvisí s novou mutací koronaviru. Zdravotníkům chybí základní vybavení a pacientům se nedostává kyslíku, který musela do země přivést Venezuela. Obyvatelé z nezvládnutí pandemie viní vládu v čele s prezidentem Jairem Bolsonarem. „Je to masakr,“ líčí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OR

To jim tam dodnes nedorazil vynález zvaný "centrální rozvod kyslíku" ? U nás snad v každé nemocnici postavené od 80.let.

0 0
možnosti

Asi by se do těch nemocnic měli podívat všichni ti odpírači opatření tvrdící, jak jsou všechny ty opatření nesmyslné, diletantské a vůbec nefungují... Tady mají reálný příklad, jak by to tady taky mohlo vypadat. Opravdu to tak chtějí? Kde vůbec všichni jsou...? V každé diskusi pod článkem s opatřením je těchto odborníků hromada, všichni tomu rozumí a vědí nejlépe, jak se to má dělat, ale tady nikdo...? Taky nemám samozřejmě rád opatření, ale na rozdíl od některých zdejších "odborníků", chápu jejich smysl. Pak mi tu někdo napíše: kdo se Blatnému prosí o ochranu - tak co třeba zdravotníci... když ne oni? Běžte zdravotníkům říct do očí, jak jsou všechny ty opatření zbytečné... chtěl bych vidět, jak moc s tím budou/nebudou souhlasit...

4 3
možnosti
MC

Odpírači jsou v hospodě nebo na demonstraci...

0 1
možnosti

Nesleduju nějak televizi ani nechodím do nemocnic, ale tady v Riu jsou ulice a obchody plné, nikdo nějak nepanikaří a na pláži se vyvaluje půlka Ria. V pátek a sobotu jsou bary plné. Nějak tady tu paniku nevidím. Jen 90 % lidí nosí roušky i na ulicích, jinak to tu žije normálně.

Co se brazilského zdravotnictví týče, co jsem tak slyšel, tak mu nikdo nedůvěřuje ani bez covidu. Logicky ho epidemi sundá a ani se nemusí jednat o moc silnou

1 0
možnosti
TF

Škoda že přitom ležíte v Ostravě na gauči

1 0
možnosti
DT

Došly horrorové zprávy od z doma - tak se musí vytáhnout Amazonie? No to snad ne... ;-DR^

2 2
možnosti
LK

Trump už je ze hry, Ditta se tedy soustředí na protisluníčkovýho arciďábla č.2 Bosonára.l

1 6
možnosti
MK

M11i11l33o89s 55K29u91j84a18l

27. 1. 2021 12:00

Uz nekdy v dubnu rozhodnul "brazilsky nejvyzsi ustavni soud" - STF ze co se tyce opatreni proti coronaviru, je v kompetenci mistnich "vladcu" (guverneri/starostove) a ze do toho vlada (potazmo president) nema zadnou kompetenci.

0 0
možnosti
JJ

J45i41ř80í 72J59í44l23e61k

27. 1. 2021 11:53

Šmuclerovy experimentální rady nefungují

2 1
možnosti
RB

dtt by měla být už konečně zažalována za úmyslné šíření popla.šných zpráv! Stranou nechávám její štvavé články pramenící z vidění světa černá a bílá.

Je to příklad toho, kam až může novinařina klesnout.

2 5
možnosti
JJ

J66i73ř45í 19J98í66l23e50k

27. 1. 2021 11:52

tak to udělejte;-D

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Navíc jsou demograficky daleko mladší než Evropy, takže argumenty typu týká se to jen seniorů a promořování to vyřeší se ukazují naprosto mimo !

11 2
možnosti
ED

i když mají relativně méně seniorů tak v absolutních číslech je jich hodně a na zaplnění nemocnic bohatě stačí

0 0
možnosti