Diskuze

Karanténa může vést k mutaci koronaviru. Je poté zákeřnější, tvrdí studie

Masová karanténní opatření přijatá v Číně za účelem omezení šíření nového koronaviru mohla způsobit mutace v jeho genetickém složení. To ho může učinit zákeřnějším a těžším na odhalení. Tvrdí to tři nové čínské studie, podle nichž se bude virus dále vyvíjet. Vědci zatím potvrdili, že existují dva konkurenční kmeny koronaviru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

No to nam jeste zmutuje v Africe a zmeni se nam na superajcaka !!

0 0
možnosti
VR

To je zase kravina hodna "odbornika". Riziko mutace neroste kvuli karantene, ale naopak roste spolu s poctem nakazenych nositelu!

Karantena snizuje pocet nakazenych a tim brani i moznym mutacim protoze jim bere zivnou pudu.

3 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
TB

Páni redaktoři, nechtělo by to vzít v této situaci alespoň malinko rozum do hrsti, zapomenout na klikatelnost článku, a nezveřejňovat prozatím něco, co ještě zvýší paniku a zhorší chování nakažených lidí? Tak jako je trestným činem opustit karanténu, tak by mělo být trestným činem psát něco takového!

4 1
možnosti
MH

Není nad paniku. Viďte redaktůrci.

2 1
možnosti
VJ

A já myslel, že karanténa je proto, aby se růst počtu nakažených zmírnil a stačilo to zvládat naše zdravotnictví. Virus si stejně bude mutovat jak chce, ale když zkolabují nemocnice, jsme v pr.... A ještě jedno, stejně jako se učí a vyvíjí virus, tak se učí a vyvíjí i naše imunita. Tak žádná panika.

0 1
možnosti
JD

J78i37r93i 49D50o22b34r36ý

19. 3. 2020 10:17

To je pravda s tou imunitou, ale v tomto pripade nejde ojednotlivce, ale celou pupulaci. Takze musite srovnavat populaci viru a imunitu lidi jako celku.

Tudiz stejne jako je evolucni tlak na viru, je evolucni tlak na nas. Kdo to vladne a kdo bude prdet do hliny.

Jinak receno, pro jednotlivce, co prdi do hliny to utecha neni.

1 0
možnosti
LD

A jak byste to přiblížil do diskuze někomu, kdo o tom nikdy neslyšel? Asi těžko můžete zmiňovat technikálie. Skutečně to funguje zhruba tak jak jsem popsal. Existuje tréninková pipeline a každá nová generace hraje proti té následující, ve skutečnosti by ale nic nebránilo tomu hrát proti jen jednomu oponentovi. Potřebujeme v tréninkových datech jak výhry tak prohry, abychom věděli jaké změny v neuronové síti jsou užitečné. Není každá změna neuronové sítě vlastně mutace adaptující se lépe na tréninkové prostředí? Nebo můžeme třeba přidat trénink proti tablebase, čímž se neuronka zase adaptuje na endgame, aniž bychom jí někdy řekli, že se má adaptovat na endgame. Řekněte mi co konkrétně je totální nesmysl, prosím. Já jsem programátor a ve volném čase se snažím přispívat do open source projektu lczero, repo můžete najít tady https://github.com/LeelaChessZero Já jsem navíc napsal, že mi to jen připadá podobné, ne že je to úplně ta samá věc.

0 0
možnosti
MS

M12a40r71t66i21n 61S33r22p

19. 3. 2020 9:43

A jak se to ten vir dověděl, že jsou lidi v karanténě a že má tedy mutovat? To mu někdo musel říct. A řekl to jen jednomu viru a ten to telefonoval dalším virům nebo snad do nějaké virové centrály, kde to pak řekli dalším virům? A proč vůbec mutuje resp. mění se? Vždyť přece, pokud by tu informaci neměl, tak by na ni ani nemohl reagovat.

0 3
možnosti
JD

J73i37r76i 67D63o33b28r55ý

19. 3. 2020 9:52

Ne. To je princip evoluce.

Vysvetlim to jednoduse. Pacient, u ktereho se projevi priznaky, sup s nim do karanteny. Je tedy dost pravdepodobne, ze nikoho dalsiho nenakazi.

Pacient, u ktery je nemocny ale priznaky se neprojevuji roznasi virus dal.

Tudz vytvarime silny evolucni tlak na virus, kdy se uprednostni varinty viru s priznaky pokud mozno nejpozdeji.

Virus nema zadny zamer, ciste jde o evolucni tlak. Nepotrebuje tedy kamaradum telefonovat.

4 0
možnosti
PHH

To je sice hezké, co tvrdí Číská studie, ale my jiné možnosti ochrany a zmírnění dopadů Čínské chřipky nemáme, takže ať studie neplká, ničemu to nepomůže.

0 2
možnosti
MK

Přátelé, pozor! Ditta Kotoučová...

0 0
možnosti
Foto

A nesnaží se spíš vytvořit mlhu pro ty podezřelé mutace, o kterých mluvila doktorka Peková?

https://www.youtube.com/watch?v=H_SUi0tV-IU

0 0
možnosti
PHH

Podle MUDr. Pekové, je dost pravděpodobné, že už ten původní kmen nese známky umělé manipulace. Virus obsahuje sekvenci, jakousi hlavu, která normáně nemutuje a tento typ koronaviru jí má zcela odlišnou od toho, co známe u jiných koronavirů.

0 1
možnosti