Diskuze

Koronavirus odstřihl Benátky od příjmů z turistiky. Městu se však ulevilo

Na italské Benátky tvrdě dopadla koronavirová krize, která zastavila veškeré příjmy města z turismu. Po listopadových záplavách je to už druhá rána, která místní nutí přemýšlet o změnách fungování celého města. Obyvatelé doufají, že současná krize je příležitost pro to, aby zde mohla vzniknout udržitelnější forma turismu a město přitáhlo více lidí, kteří by se zde chtěli nastálo usadit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Peníze ano, ale turisty ne...... No, to nemá chybu.

0 0
možnosti
PN
JK

Benátky s čistou vodou v kanálech musí být paráda. Za plného náporu v létě se dříve bohužel měnily spíše ve stoky.

0 0
možnosti
KS

Starosta se nemusí bát, přijedou vědci z Afriky, a ti prázdné byty zaplní.

3 0
možnosti
PK

P12a32v85e50l 26K74r41á40l

26. 5. 2020 12:47

Z čeho tu pořád dovozujete že existují jen dva extrémy - davy turistů, nebo nulové příjmy? Myslím, že mezi tím je spousta místa pro turistiku, která peníze přinese, zároveň ale město nezničí jinak. Ona přehnaná turistika může být kontraproduktivní i pro samotnou turistiku. Znám několik lidí, kteří v Benátkách byli, a moc se jim tam nelíbilo, znovu už by tam nejeli. Důvodem je překvapivě právě nadmíra turistů, nic si pořádně neprohlédnete, všude stojíte fronty.

1 0
možnosti
MK

Benátky už dnes nejsou pusté. Turisté se už vrátili. Byť zatím v podobě Italů. O víkednu jezdily vaporetta narvané, o nějakých rozestupech nemohlo být vůbec řeči, na vjezd do garáží na Piazzale Roma se vytvořila 4 km fronta a čekalo se cca 30 minut :-)

0 0
možnosti
JA

Ono asi dobrého po málu. Na jednu stranu fajn turisti, přivezou nějaký peníze, ale už je to za hranou. Když se město změní ve skanzen plnej kýče, milionů lidí, kterejm jde hlavně o selfie a pár fotek na tu soc. síť, tak se nedivím, že z toho maj místní opruz. Stačí se podívat do centra Prahy na různý vyjížďky, pivní kola, sdílený koloběžky. Dá se v tom ještě žít? Nedávno na návštěvě Branu bylo takový množství lidí, že z prohlídky neměl nikdo nic, kromě nataženýho močáku z fronty před záchodama.

2 0
možnosti
LP

Hlavně je vidět,že media dokážou zblbnout nejvíc jedince s hodně poddimenzovanými rozlišovacími schopnostmi...že sedláček

0 0
možnosti
PT

Tak je celkem fajn, kdyz jim nechybi prijmy po vypadku turismu a nemaji hlad. Na to prisli az po takove dobe?

0 0
možnosti
LC

Tak mají, co si vždycky přáli. Akorát je otázka, kdo je teď bude živit :-) Neumím si moc představit, co jiného by jim přineslo nějaké příjmy, než turistika a to masová. Nějaká "udržitelná" turistika je jen fikce. Respektive je samozřejmě možná pomocí spousty restrikcí a regulací, ovšem to potom nepřinese žádné významné příjmy. Možná jedině zkusit Benátky změnit na luxusní resort pro bohaté, kteří by si tam mohli psát trvale bydliště a sídla svých firem. Ale jak jinak si to představují, to by mě zajímalo. Teď mají jedinečnou šanci si to zkusit :-)

0 0
možnosti

Podobna situace jako v Praze

1 0
možnosti