Diskuze

Počet nakažených v Německu opět roste exponenciálně

Počet nově nakažených v Německu znovu roste exponenciálně, během minulého týdne stoupl o dvacet procent. Uvedl to expert z berlínského Institutu Roberta Kocha. Dodal, že riziko očkování vakcínou od AstraZeneca je relativně nízké.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte, že tam máte chyby? V mapě Evropy např UK 3,7 mil infikovaných od začátku pandemie, z toho 3,6 mil aktivních případů, 100 tis úmrtí a uzdravených?

Tomu říkám šotek;-)

0 0
možnosti
Foto

Chybí mi tam nula. A NULA uzdravených.

0 0
možnosti
LH

Češi se rádi chlubí tím, že procento mrtvých že všech hospitalizovaných je nízké. To je ale dáno tím, že se v Česku hospitalizuji i lidé, o které se nemá kdo starat. Takže nemocnice přebírá funkce, které nemají s lékařskou péčí nic společného. Pak je samozřejmě procento mrtvých velmi nízké.

0 0
možnosti
JV

J39a57n 79V86i80n87t71r

16. 3. 2021 20:59

Jasně, jak se zmírní opatření, už to musí zase stoupat, aby se mohla opatření zpřísnit. A tak pořád dokola - asi už na věčné časy..

0 0
možnosti
ZM

Každý chce rozvolňovat hned všechno, takže se často uvolní více opatření naráz. Pak se ale nedá zjistit, jaké mělo to které opatření vliv. Jediná možnost je uvolnit vždy třeba jen jedno opatření (třeba otevřít školky) a pak počkat alespoň tři týdny, co se stane. Pokud se situace nezhorší, tak uvolnit další, když se zhorší, tak to zase vrátit a zase počkat tři týdny. Na tohle ale nemá nikdo trpělivost, bohužel.

1 0
možnosti

Jak je tohleto možné? Já měl za to, že jediná Babišova vláda dělá ohledně Covidu všechno špatně, zatímco všechny ostatní vlády na světě (nebo minimálně v Evropě) se s Covidem vypořádávají na jedničku s hvězdičkou. :-)

3 0
možnosti
AV

No, vidíte. Babišova vláda zas tvrdí, že je to kvůli lidem, co nedodržují, zatímco všichni ostatní lidé na světě (nebo minimálně v Evropě) dodržují na jedničku s hvězdičkou.. :-)

1 1
možnosti
JJ

J57a67n 74J61a33h37n

16. 3. 2021 18:07

Nabývám dojmu, že vše je jenom manipulace s čísly. Jak píše jeden čtenář, poměr počtu nemocných a počet úmrtí na kovid musí být přibližně stejný, zejména ve státech stejné úrovně zdravotnictví. Takže buď lžou Němci nebo Češi. Ty čísla jsou velmi podivná a chtělo by to vysvětlení, jak je možné, že při menší nákaze umírá v Německu více lidí. Počty zemřelých jsou zřejmě jasně průkazné, to ostatní ????

1 0
možnosti
JV

J51a41n 19V58i77n42t34r

16. 3. 2021 21:02

Počty zemřelých jsou stejně vymyšlené číslo jako počty nakažených. Můžou se pohybovat v rozmezí nula až počet všech zemřelých z jakýchkoliv příčin, podle potřeby.

0 0
možnosti
PM

Tak nevim, jak autor dosel k cislu 238 mrtvych, kdyz RKI hlasi 47 a 6604 nove potvrzenych infekci:-/

0 0
možnosti
VL

Ano, funguje to tak všude, dokud se populace nepromoří/neproočkuje.

Ověřeno na Karlovarském kraji.

0 0
možnosti
OK

No, promoření je lákavé řešení. Co ale mám známé, kteří to prodělali, tak do 1 - 2 měsíců žádné obranné látky neměli.....

1 0
možnosti
ZM

Co mě překvapuje - Němci mají ani ne 2x více nakažených, ale skoro třikrát více mrtvých. Přesněji - kdyby Němci měli stejnou úmrtnost mezi nakaženými jako my, měli by mít jen 42 tisíc mrtvých. Ale mají jich 73 tisíc. My Češi jsme světu dáváni jako odstrašující případ, jak to tu nezvládáme, ale německé zdravotnictví má výrazně vyšší míru úmrtnosti.

Nebo jinak - když se nakazíte v Německu, máte 1,7x větší šanci že umřete, než v Česku.

4 1
možnosti
JH

Rozebira se to tu zleva zprava. Vychazite z toho ze ceska cisla umrti, ta priserna cisla, ktera konecne naplnila Babisovo slova o "best in covid", jsou spravna. Ale co kdyz jsou jiz tak priserna cisla na strane CR jeste podstrelena a realne tu na covid umira stejne procento jako v Reichu?

2 2
možnosti
PJ

P18a66v35e65l 27J93a14n11k17ů

16. 3. 2021 14:48

Babiš začal řádit v Německu. Kdo je na řadě další ?

2 2
možnosti
Foto

Když exponenciálně, tak to aby Hamáček Červený svetr rychle uzavřel západní hranici. I pro pendlery!

4 0
možnosti