Rodina Clintonových. Zleva šéfka diplomacie Hillary Clintonová, někdejší

Rodina Clintonových. Zleva šéfka diplomacie Hillary Clintonová, někdejší amerických prezident Bill Clinton a jejich dcera Chelsea. | foto: Profimedia.cz

Keňan chce dceru Clintonových, nabízí čtyřicet koz a dvacet krav

  • 62
Keňan Godwin Kipkemoi Chepkurgor by si rád vzal dceru americké ministryně zahraničí Hillary Clintonové a někdejšího prezidenta USA Billa Clintona. Nabízí za ni čtyřicet koz a dvacet krav. O ruku devětadvacetileté Chelsea už žádá podruhé.

Čtyřicetiletý Keňan poprvé žádal o svolení k sňatku s jedinou dcerou manželů Clintonových před devíti lety, když i s Chelsea přijeli na návštěvu východní Afriky. Vyslovil se v dopise Billu Clintonovi, tehdejšímu prezidentovi Spojených států. Jako "věno" nabídl za ruku jeho jediné dcery 40 koz a 20 krav.

Nyní využil zahraniční cesty šéfky americké diplomacie Hillary Clintonové po africkém kontinentě a uchází se o její dceru znovu. "Samozřejmě jsem ji nikdy nepotkal, ale mám rád její rodinu a jak drží pohromadě," řekl Chepkurgor televizi CNN. "Čekal jsem dlouho. A stále čekám, abych ji potkal a mohl jí vyjádřit svou lásku."

Jeho nabídka se dokonce dostala až k ministryni zahraničí USA. "Je velmi nezávislá, takže ji předám tuhle velmi milou nabídku," reagovala Hillary Clintonová v Nairobi, když se o Chepkurgorově nabídce dozvěděla. Upozornila také na to, že její dcera je svobodný člověk.

Godwin Kipkemoi Chepkurgor, který šéfuje malému obchodu s počítači a elektronikou, sice může pořád na Chelsea Clintonovou čekat, ale svobodný už není. V roce 2006 se oženil se spolužačkou ze školy. "Má žena s tím nemá problém," trvá na svém muž, který žije v zemi, kde je mnohoženství povolené.

Zároveň ale připouští, že moc šancí na úspěch nemá. "Naneštěstí na ně nemám kontakt," řekl a dodal: "Chci jen předat můj vzkaz dobré vůle Clintonovým a celé Americe." Nabídku z roku 2000 ale nezvýšil. Udělal by to pouze v případě, že by ho někdo jiný "přeplatil".


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video