Diskuze

Když stojí cigarety méně než chléb

Jedním z paradoxů, s kterými se nyní musí potýkat velká část rozvíjejících se zemí, je skutečnost, že zatímco ceny potravin stoupají, cigarety - zlevňují. Rusko, Kostarika, Pobřeží slonoviny, Vietnam, to je jen několik z hrozivě mnoha zemí, kde ceny cigaret v posledním desetiletí výrazně klesly. V řadě případů je krabička cigaret levnější než bochník chleba či kilogram rýže. Takové jsou výsledky analýzy zveřejněné Světovou zdravotnickou organizací (WHO).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

borek

6. 3. 2002 10:20
nebyl teda nakonec lepsi komunismus, kdy na nas neustale dohlizeli ??? to co pise tulak2 je ubohy, neb lidi si na sebe maji davat pozor sami a veskery zakazy a dane to nevyresi. to by mohli taky zdrazovat jidlo - taky droga, omezit schopnost aut jezdit nad 50 kmh - rychla jizda taky droga atd. je ubohy omezovat druhe. at si kazdy dela co chce - pokud neomezuje druhe. tot vse
0 0
možnosti

TULAK2

6. 3. 2002 8:53
nesvéprávní
Ubozí nesvéprávní občané. Je nutné jim zdanit alkohol částkou CZK 150 na litr a více, cigarety částkou CZK 25 na krabičku a více, jen aby měli ty správné preference. Vždyť co by s národem udělal litr vodky za CZK 50 :). Ať žijí deformace, další generace se nám bude smát.
0 0
možnosti

www.hajzlove.cz

6. 3. 2002 7:29
Kolik populace?
Více než 70 % úmrtí způsobených na světě v roce 2002 nemocemi z kouření připadne podle WHO na ty země, které nemají vypracován program omezení spotřeby tabáku. Jenom jestli v techto zemich nezije 70% svetove populace.
0 0
možnosti