V Jokohamě se srazil vlak s nákladním autem, jeden mrtvý a 34 zraněných

  • 16
Jednoho mrtvého a nejméně 34 zraněných si v japonské Jokohamě vyžádal střet vlaku s nákladním autem. Část soupravy, ve které bylo v době nehody asi 500 lidí, po nárazu vykolejila. Nákladní vůz se zaklínil mezi vlak a přilehlou zeď a následně začal hořet, informovala agentura Reuters.

Při srážce vykolejily první tři vagony osmivozové soupravy. Sedmašedesátiletý řidič kamionu, který zůstal načas zaklíněný pod vlakovou soupravou, byl ve velmi vážném stavu převezen do nemocnice, kde svým zraněním podlehl. Ostatní zranění by vážná být neměla, píše Reuters.

Nehoda se stala před polednem místního času (v noci na dnešek SELČ) na železničním přejezdu. Vlak jel ve chvíli srážky rychlostí 120 kilometrů za hodinu, uvedla agentura Kjódó. 

Podle dopravní společnosti Keikyu, které vlak patří, začal strojvedoucí prudce brzdit, jakmile auto spatřil. Včas zastavit se mu ale nepodařilo.

Případ vyšetřuje policie. Provoz na trati byl zastaven. Podle AFP je v Japonsku na frekventovaných tratích stále mnoho železničních přejezdů, které dávají řidičům jen minimum časového prostoru k přejetí.

Jokohama, Japonsko

Jokohama, Japonsko

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video